El Monument als Castellers de Josep Cañas.

El Vendrell es compromet a potenciar l'obra de l'escultor Josep Cañas

L'Ajuntament inicia els tràmits per formar part de la Fundació Cañas

L'Ajuntament del Vendrell va aprovar al ple d'aquest dilluns 2 d'agost una proposta de resolució perquè el consistori formi part de la Fundació Josep Cañas. La proposta va ser presentada pels partits de l'oposició i entitats com els Amics de Josep Cañas, la Xarxa Vendrellenca i Òmnium.  

La proposta es va aprovar amb diverses esmenes del govern local. La regidora de Cultura, Sílvia Vaquero, va recordar que el consistori ja forma part del Consell Assessor de la Fundació. Ara s'han iniciat els tràmits perquè el Consell Rector incorpori definitivament l'Ajuntament del Vendrell a la Fundació Cañas.

Potenciar l'obra de Cañas

Amb la proposta aprovada, el consistori s'ha compromès a impulsar i potenciar l'obra de l'escultor de Banyeres, que va morir el 2001 al Vendrell. En aquest sentit, s'ha acordat que des del web municipal es pugui visualitzar l'obra dels '700 rostres'. La idea és que es puguin exposar en un futur en algun espai de la ciutat.

Diverses de les escultures de Josep Cañas estan al Vendrell, com el monument als Castellers o la Ramona de la plaça que porta el mateix nom. El passat 2020 havia de ser l'Any Cañas, tot i que es va veure afectat per la pandèmia. El Vendrell va contribuir amb una exposició al Museu Deu.