Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Vendrell no troba la manera de multar els bancs que tenen pisos buits

L'alcalde assegura que cal un reglament previ per part de l'estat

Membres de la PAH van ser al ple del Vendrell.
Membres de la PAH van ser al ple del Vendrell. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell no multarà, per ara, els bancs que tinguin pisos buits. Així ho va apuntar l'alcalde de la ciutat, Martí Carnicer, al ple d'aquest dimarts 27 de novembre, explicant que els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament «no han trobat la fórmula per fer-ho». Segons Carnicer, per posar les sancions als bancs  «abans caldria que es desenvolupés un reglament estatal, que en un moment determinat es va anunciar però que, de moment, no s'ha fet».

El batlle va donar aquesta resposta a preguntes dels grups municipals de Som Poble i Sí Se Puede, i davant de diversos membres de la PAH del Vendrell i del bloc 47 que van assistir al ple. La possibilitat de sancionar bancs que tenen pisos buits estava sobre la taula al Vendrell, tal com ja han fet altres ajuntaments, però aquesta sembla que, per ara, no serà una via que el consistori vulgui explorar. 

La Sareb ignora les peticions de l'Ajuntament

El portaveu de Sí Se Puede, Oscar Blasco, va lamentar que «altres ajuntaments sí que hagin trobat la fórmula però aquí no es pot fer mai res». Carnicer, per la seva banda, li va respondre que els consistoris que havien impulsat aquesta mesura havien obtingut resultats «molt limitats». Des del grup de Som Poble van preguntar al govern sobre quin resultat s'havia obtingut de les reunions amb la Sareb per destinar pisos buits d'aquesta entitat a lloguer social.

El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez, va apuntar que s'havien mantingut «tres reunions amb la Sareb, en la qual el banc va mostrar bona sintonia», tot i admetre que no s'havia tancat «cap acord». De fet, Gosálvez va afegir que els diferents correus electrònics que des de l'Ajuntament han enviat a l'entitat bancària després de les reunions «no han tingut resposta». L'Ajuntament els proposava un llistat de pisos buits o ocupats que es podien destinar a lloguer social, però la Sareb no els ha contestat. A la llista hi havia el bloc 47 de la PAH.