El Vendrell farà un taller d'autodefensa per a les dones

El consistori estudia fer un curs si hi ha una bona rebuda al taller que es farà pel 8-M

L'Ajuntament del Vendrell farà un taller d'autodefensa per a les dones amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març. El taller està inclòs dins els actes del 8-M, i es farà el divendres 22 de març, a les 19.00 hores, al Centre Cívic l'Estació del Vendrell. Tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials del Vendrell, Rafel Gosálvez, aquesta era una demanda «que ens feien diverses famílies després d'alguns dels últims casos que hi ha hagut, com el de 'la manada'».

La preocupació pels episodis d'assetjament sexual a dones també fan referència als dos casos que hi va haver a la via verda del Vendrell entre finals del 2017 i principis del 2018. Precisament, un d'aquests casos, un intent de violació que va tenir lloc el 21 de desembre del 2017, arribarà a judici aquest mes de març. L'altre va ser un cas d'exhibicionisme pel qual la policia local va rebre un avís, però no hi va haver denúncia. La Policia Municipal va impulsar una aplicació per a mòbils per avisar de situacions com aquestes.

Estudien fer un curs sencer d'autodefensa

El taller del 22 de març serà un banc de proves que servirà per veure si l'Ajuntament del Vendrell amplia aquesta oferta amb un curs d'autodefensa. «Si la rebuda és bona i hi ha un interès de la ciutadania, plantegem fer un curs sencer», ha avançat Gosálvez. Igualment, es podria traslladar també aquest tipus d'informació als centres escolars del municipi. Les inscripcions pel taller, que és gratuït, es poden fer entre els dies 4 i 21 de març al mail dones@elvendrell.net.

Els actes del 8-M també inclouen una xerrada al Museu Deu en el marc de l'exposició sobre el pintor Alfred Figueras, el mateix dia 8 de març. Al Museu Deu es farà l'acte institucional, on es repassarà l'evolució del moviment feminista al llarg de la història, i es llegirà el manifest. Ho farà la vendrellenca Judit Comas, autora del llibre 'El Mundo de Claudia'. El dia 10 de març hi haurà una cursa solidària, així com altres actes que s'anunciaran pròximament.