Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Vendrell inicia els tràmits per poder sancionar els propietaris de pisos buits

Els serveis tècnics han de fixar els criteris per definir què es considera un habitatge desocupat

Vista del centre del Vendrell. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell recupera l'opció de sancionar els propietaris de pisos que estiguin desocupats, especialment els grans tenidors, com les entitats bancàries. Al ple municipal d'aquest dimarts 26 de març, l'equip de govern presentarà una moció per encarregar als serveis tècnics de gestió tributària de l'Ajuntament les tasques per fixar els criteris que permetin definir què es considera un habitatge desocupat

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha explicat que, des de fa uns mesos, el govern central ha estipulat que són els consistoris els que poden definir aquests criteris, amb el qual s'ha obert la porta a fer les modificacions corresponents a la llei. «Ara ens toca definir què entenem per un pis buit, i aspectes com quant de temps ha d'estar buit abans de procedir a fer el recàrrec», ha apuntat Carnicer.

Un recàrrec de fins al 50% de l'IBI

Un cop això estigui fixat, l'Ajuntament podrà incloure a les ordenances fiscals un recàrrec de fins al 50% de l'IBI per a aquells que tinguin habitatges desocupats. L'alcalde del Vendrell ha afegit que aquest recàrrec està pensat, principalment, pels grans tenidors. Fer aquesta modificació a la llei era, segons el batlle, el principal escull que tenien els ajuntaments per tirar endavant aquesta iniciativa, ja que la justícia podia anul·lar aquestes sancions.

El ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar l'octubre del 2015 una moció de Si Se Puede en la que es demanava multar a entitats bancàries amb pisos permanentment desocupats a la ciutat. Però el consistori no va posar cap sanció per aquest tema, pels dubtes legals que hi havia. Ara, amb el tràmit que s'encarrega als tècnics, aquest impediment ha de desaparèixer. Fa quatre anys, l'Agència Catalana de l'Habitatge va xifrar en 500 els pisos desocupats que estaven en mans de bancs al Vendrell, tot i que des de l'Ajuntament apunten que no tenen cap dada municipal al respecte.

 

També et pot interessar: