YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Vergés descarta avançar el toc de queda a les vuit de la tarda per Setmana Santa

Tot i això, el govern espanyol ha posat sobre la taula de Salut la possibilitat de tancar activitats no essencials a les 20.00 hores per Setmana Santa

Alba Vergés diu ‘no’ a l’avançament del toc de queda. La consellera de Salut ha explicat aquest dimecres, 24 de març, a ‘Catalunya Ràdio’ que descarta avançar el toc de queda a les 20.00 hores per Setmana Santa, tal com havia plantejat el govern espanyol.

D’altra banda, però, el Ministeri de Sanitat hauria plantejat nous tancaments a Catalunya. Segons avança ‘El Món’, l’Executiu espanyol ha posat sobre la taula de Salut la possibilitat de tancar activitats no essencials a les 20.00 hores per Setmana Santa. La petició de Sanitat arriba tot just després que el Govern refredés l’obertura de bars i restaurants a la nit i d’un lleuger estacament de les dades de la Covid-19 a Catalunya.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, van explicar a finals de la setmana passada que Catalunya encarava «una prova de 15 dies». En funció dels resultats epidemiològics del passat cap de setmana i la present setmana, Salut decidiria si aixecar més restriccions a Catalunya. Tot sembla indicar, però, que una setmana després el context s’ha capgirat com un mitjó i Madrid insta al Govern de la Generalitat a endurir més mesures a Catalunya per contrarestar les xifres de la Covid-19.

Aturar l’activitat no essencial, la proposta

Sempre segons informa el mitjà citat anteriorment, el govern espanyol es va posar en contacte amb Salut el passat dimarts, 23 de març, al vespre per «sondejar» la possibilitat d’abordar el tancament de l’activitat no essencial a partir de les 20.00 hores.

La mesura l’abordarà aquest mateix dimecres Salut, tot i que oficialment no han assegurat res al respecte. Tot i això, expliquen que el compliment de la petició podria arribar a ser obligatori, si així ho demanen des de Moncloa.

Un gir dels esdeveniments

És paradigmàtic. Si bé és cert que fa tot just una setmana el doctor Argimon donava a entendre que estava a favor de l’obertura de bars i restaurants a la nit, també ho és que ara l’escenari sembla haver canviat radicalment. El govern espanyol sembla que vol anar una passa més enllà i, veient la situació que es pot produir aquesta Setmana Santa a Catalunya, planteja la possibilitat d’abordar nous tancaments a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari