Vergés obre la porta a la reobertura de l'oci nocturn per la revetlla de Sant Joan

L'exconsellera de Salut creu que la gent celebrarà igualment la revetlla i que cal oferir una possibilitat «més regulada i amb mesures de seguretat»

L'oci nocturn de Catalunya podria començar la seva reobertura durant la revetlla de Sant Joan. Ho ha dit l'exconsellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista al programa 'El món a RAC1', en què ha assegurat que aquest sector podria reprendre la seva activitat «a les portes de l’estiu», alhora que ha afegit que això podria coincidir amb Sant Joan. En aquest sentit, però, ha matisat que aquesta decisió la prendrà Josep Maria Argimon, el seu substitut a Salut que aquest dimecres a pres possessió del càrrec.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, l'exconsellera de Salut considera que a la reactivació dels festivals de música ha d'anar seguida de la del sector de l'oci nocturn. «La revetlla de Sant Joan, la gent, la farà», ha manifestat Vergés, motiu pel qual considera que oferir la possibilitat de celebrar-la de forma «més regulada, amb mesures de seguretat i evitant aglomeracions» limitaria algunes de les imatges de festes il·legals i 'botellons', facilitant la feina del Departament d'Interior.

Cal recordar que l'oci nocturn, que inclou discoteques i bars de copes, està tancat des del passat mes d'agost a tot l'Estat espanyol. A Catalunya, fa pocs dies, el Procicat va aprovar el protocol per quan es permeti la reobertura del sector.

La salut mental i l'impacte de la pandèmia sobre els joves, principals repte del nou conseller de Salut

En una entrevista a TV3, Alba Vergés ha assegurat que el seu successor al capdavant del Departament de Salut, Josep Maria Argimon, té al davant importants reptes com vetllar per la salut mental dels catalans i atendre l'impacte de la pandèmia sobre els joves. L'exconsellera ha afirmat que deixa la conselleria amb la «satisfacció del treball fet i de poder marxar en un moment en el qual la pandèmia està controlada».

Alba Vergés ha reconegut que li hagués agradat poder continuar sent consellera de Salut per continuar amb el projecte del seu equip, però ha acceptat que a cada moment cal trobar «la millor proposta» per a Catalunya.

Sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19, ha explicat que Salut està rebent moltes sol·licituds de menors de 60 anys que en el seu moment van rebre la vacuna d'AstraZeneca perquè se'ls administri una segona dosi de la mateixa vacuna, i no la de Pfizer.


Comentaris

envia el comentari