ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Més de 500 vestits de paper aconsegueixen un rècord Guiness a Mollerussa

Al Teatre de l’Amistat han exposat 338 vestits i 162 vestits de nina, tots fets de paper

Vestits del Museu de Vestits de Paper a Mollerussa
Vestits del Museu de Vestits de Paper a Mollerussa | Facebook Museu de Vestits de Paper

Durant aquest cap de setmana, el Teatre de l’Amistat de Mollerussa, al Pla d’Urgell, ha acollit una exhibició amb més de 300 vestits de paper fets en aquests últims 25 anys amb un únic objectiu: aconseguir un rècord Guinness. Fita que han assolit gràcies a 338 vestits i 162 vestits de nina, tots de paper, que han omplert tot l’escenari, la platea i, fins i tot, els passadissos i l’entrada de l’edifici.

Haver aconseguit un Rècord Guinnesssuposa un gran reconeixement  tant pels creadors d’aquest certamen com per a les modistes que hi ha participat, tal com han assegurat des de l’organització. A més, es durà a terme una altra desfilada de vestits de paper el pròxim 15 de desembre, data on esperen haver rebut ja la certificació Guinness.

338 vestits i 162 vestits de nina fets de paper

Per aconseguir entrar al Llibre Guinness dels Rècords, calia que s’exposessin en un mateix espai 300 vestits de paper. Xifra que Mollerussa va assolir i sobrepassar. Carme Polo, la coordinadora d’aquesta fita, ha exposat a 'Rac 1': «Ens vam proposar amb l’Ajuntament i el Museu de Vestits de Paper que els vestits de paper tinguessin més projecció internacional i vam creure que el rècord Guinness podria ser interessant».

D’aquesta manera és com va començar la idea d’aconseguir un rècord Guinness, «s’ho van proposar i ho han aconseguit». Per una altra banda, Polo també ha detallat els requisits que van demanar-los des del World Record Guinness: exposar 300 vestits de paper en un mateix espai. Per això, «al Teatre de l'Amistat hi van posar 338 vestits de paper i 162 vestits de nina», de forma que es van omplir els passadissos i l’entrada de l’edifici, a més a més de tota la platea i l’escenari.

Segons ha explicat la coordinadora de la fita, han aconseguit el rècord sumant els vestits de l’exposició permanent i els que estan al fons del museu: «Són vestits de gran qualitat perquè són els guanyadors de cada any». Ara només cal «enviar tota la informació i documentació i la fitxa de cadascun dels vestits» perquè els membres del World Record Guinness els enviïn la certificació oficial d’aquí un parell de mesos.

Detals d'un vestit del Museu de Vestits de Paper a Mollerussa
Detals d'un vestit del Museu de Vestits de Paper a Mollerussa | Facebook Museu de Vestits de Paper

 

Lluita per ser Patrimoni Immaterial de la Unesco

A l’exposició només s’han fet servir vestits dels últims 25 anys perquè «els vestits dels anys 70 i 80 no es poden exhibir perquè el pas dels anys ha fet malbé el paper». Així doncs, també estan lluitant per arribar a ser Patrimoni Immaterial de la Unesco i Carme Polo ha remarcat que «no es pot comptabilitzar el paper ni els milers o potser milions d'hores que les modistes han passat confeccionat els vestits».

Per una altra banda, una de les veïnes de Mollerussa que ha participat com a modista d’aquests vestits de paper, Roser Cardona, ha explicat que participar en el rècord Guinness ha suposat «una il·lusió i un reconeixement per a les modistes i per al poble» i també ajuda que el certament «tiri endavant».


Comentaris

envia el comentari