Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Festival El Vi Fa Sang de l'Espluga arribarà a altres punts de la Conca

El certamen de novel·la criminal se celebrarà del 5 al 7 d'abril

3r Festival de novel·la criminal de l'Espluga de Francolí 'El Vi fa Sang'
Una imatge del Festival de novel·la criminal de l'Espluga de Francolí 'El Vi fa Sang' | Redacció

 

El Festival de Novel·la Criminal en Català de l'Espluga, El Vi Fa Sang, arriba amb novetats.  La cinquena entrega d'aquest certamen arribarà els dies 5, 6 i 7 d'abril, i com a novetat aquest 2019 diversificarà la seva oferta per arribar a un públic més ampli i escampar la taca de la novel·la criminal arreu de la Conca de Barberà. 

La regidoria de cultura de l'Ajuntament de l'Espluga i el comissariat d'El Vi fa Sang ja fa mesos que treballen en l'organització de la cinquena edició. L'equip repeteix l'experiència del cocomissariat amb Salvador Balcells i Margarida Artitzeta i treballa en la línia de fer créixer el projecte a escala comarcal

 

La quarta edició va premiar a Antoni Serra i Massimo Carlotto 

L'any passat, la cita va acomiadar-se seduint un públic cada vegada més nombrós gràcies a la particularitat de ser l'únic festival  d'aquest tipus al territori i que marida la literatura amb els vins de la DO Conca de Barberà, però també per l'existent proximitat dels escriptors amb els lectors. Amb el segell ja consolidat, el festival potenciarà ara els actes en altres punts de la comarca i també amb la perspectiva d'oferir iniciatives destinades a diferents franges d'edats. 

A més a més de les dates,  l'organització ja ha avançat que El Vi fa Sang del 2019 també tindrà un fil temàtic conductor per a tot el festival. Aquest aspecte va incorporar-se en la darrera edició amb l'eix "Realitat i ficció a la novel·la criminal" i en la cinquena edició s'apostarà per una nova temàtica. 

La bona afluència de públic, més de 150 persones en alguns actes, i la qualitat de totes les propostes va marcar la quarta edició amb la qual el festival va consolidar-se com a referència de la novel·la criminal en català i, alhora, amb les particularitats dels entorns, les propostes complementàries i la gastronomia que ofereix l'Espluga i la Conca de Barberà.