La Via Laietana de Barcelona patirà talls pel dia sense cotxes

El trànsit quedarà interromput en aquest carrer barceloní durant tot el dia 22 de setembre
Imatge aèria de la Via Laietana | CatalunyaDiari.cat

 

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que els vehicles no podran circular per la Via Laietana en el dia sense cotxes, que enguany se celebra el pròxim 22 de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè.

 

Després que l’any passat, només es tallés aquest carrer en un sentit, el consistori ha cregut que la ciutat pot suportar aquest tipus de restriccions en el trànsit i que accions com aquesta són necessàries per conscienciar sobre els efectes de la contaminació. També hi haurà talls al carrer Gran de Gràcia i altres espais que es poden consultar al web de l'Ajuntament.

 

Activitats esportives o classes de circ enmig del carrer

Sota el lema 'La Via Laietana respira amb la mobilitat sostenible', les activitats d'aquesta jornada tindran lloc en el carrer comentat entre la plaça d’Antoni Maura i Correus. Entre les 10 i les 14 hores es podran fer en aquest tram del carrer, que estarà cobert per una moqueta blava, activitats esportives com ‘masterclasses’ de ioga o pilates, activitats de circ i hi haurà un ‘skate park’ i circuits per bicicletes.

 

Un dels objectius de la jornada és conscienciar sobre els efectes de la contaminació | CatalunyaDiari.cat

 

El dia sense cotxes, que se celebra per quarta vegada a Barcelona, forma part de la Setmana Europea de la Mobilitat. Enguany, aquesta iniciativa té per objectiu promoure la mobilitat sostenible recomanant l’ús de transports més ecològics com els vehicles elèctrics, el transport públic o la bicicleta a més d’explicar els efectes de la pol·lució en la vida quotidiana.   

 

 

40 activitats més al llarg de la setmana

Aquesta setmana de la mobilitat s’allargarà entre el 16 i el 22 de setembre, durant la qual es faran un total de 40 activitats. Entre els esdeveniments més destacats que s’hi duran a terme es troba la 'Cursa de Transports' en la qual, el 19 de setembre, es comparà quin és el cost ecològic i quant triguen a anar d’un lloc a un altre diversos mitjans de transport.

 

El dia 21 de setembre també hi haurà una altra cita important, amb el ‘parking day’, on s’alliberaran places públiques d’aparcament per altres usos. Uns dies després d'aquestes jornades, la ciutat també acollirà una exposició sobre vehicles elèctrics, 'Expoelèctric', que es durà a terme el 9 i 7 d'octubre.