Un agent de circulació regulant el trànsit en una carretera

Les víctimes d'accidents podrien haver de pagar impostos per la indemnització

La mesura, impulsada pel Ministeri de Justícia, és sobre la taula del govern de Pedro Sánchez

Increïble però cert. Les víctimes d'un accident de trànsit podrien estar obligades a pagar impostos per les indemnitzacions que rebin. Així ho avança 'El Mundo', sobre una situació que serà una realitat si s'aprova l'avantprojecte de Llei de mesures d'eficiència processal impulsat pel Ministeri de Justícia.

L´Associació Nacional d´Advocats de Víctimes d´Accidents i Responsabilitat Civil (ANAVA-RC) va més enllà. I és que té una teoria molt més contundent: el govern espanyol vol que les víctimes dels accidents de trànsit tributin per les indemnitzacions que reben. «L´Executiu de Pedro Sánchez vol recaptar impostos amb les indemnitzacions de les víctimes d´accidents», denuncia l'entitat esmentada.

Es tracta d'una situació que no s'havia vist mai a Espanya i que encara es troba en fase inicial. S'estan fent tràmits perquè l'avantprojecte tiri endavant, tot i que sí que cal destacar que el desembre del 2020, el Consell de Ministres ja li va donar el vistiplau.

Guàrdies civils regulant el trànsit en una carretera
Les associacions estan en contra de la mesura de pagar impostos per les indemnitacions | GTRES
 

«Un dany irreparable»

L'ANAVA-RC, que es postula clarament contra l'avantprojecte de llei en qüestió, ha sol·licitat una reunió d'urgència amb el Ministeri de Justícia. Considera que posar en marxa aquesta llei causaria un dany irreparable a les víctimes d'accidents de trànsit, especialment als lesionats greus.

En aquesta línia, l'associació mostra clarament «preocupació» per una llei que, segons el seu criteri, «no té en compte els perjudicats o víctimes en accidents de circulació».

El president de l'entitat, Manuel Castellanos, insisteix en perjudici que significaria obligar la víctima d'un accident a pagar pels serveis prestats amb posterioritat. «Aquest avantprojecte de llei no té en compte que els perjudicats o víctimes d'accidents de circulació, lamentablement, pateixen uns perjudicis personals i patrimonials en el moment que pateixen un accident de circulació per culpa d'un tercer», diu.

Finalment, Castellanos va més enllà i aclareix: «El que pretén la indemnització és, precisament, compensar aquesta disminució patrimonial amb la restitució íntegra dels danys i els perjudicis patits. I deixar la víctima, en la mesura de les possibilitats de la norma vigent, en la mateixa posició en què es trobava abans de tenir l'accident».

Més de mil morts a Espanya el 2021

I totes podrien ser víctimes de l'avantprojecte que defensa el govern de Sánchez. O, com a mínim, això denuncia l'ANAVA-RC.

L'any 2021, un total de 1.004 persones van perdre la vida en accidents de trànsit a les carreteres espanyoles. Això sí, va suposar una disminució del 9% de la mortalitat respecte als anys previs a la pandèmia de la covid-19.

De fet, cal destacar que l'any passat va ser el millor de la sèrie històrica d'accidents. Només darrere d'un 2020 clarament marcat pel confinament i les restriccions de mobilitat a causa de l'eclosió del coronavirus.

És més, el 2020, a les carreteres d'Espanya van perdre la vida 870 persones. Xifra notablement més baixa que la del 2021, en què van morir 1.004 persones en accidents de carretera.