Imatge del pas del cometa Iwamoto des de Prades

Espectacular visió del pas del cometa Iwamoto des de Catalunya

Aquests últims dies ha fet la seva màxima aproximació a la Terra i no tornarà a apropar-se al nostre planeta fins l’any 3390. Viatja a 240.000 km/h i és el cometa més ràpid de l’espai

Aquests dies hem pogut veure al cel el pas del cometa Iwamoto, que ha fet la seva màxima aproximació a la Terra.  Un espectacle astronòmic que, malgrat que no ha estat visible a simple vista, sí que s’ha pogut gaudir amb binocles però sobretot amb telescopi. El cel serè d’aquests dies a Catalunya ha permès observar amb nitidesa l’astre i les imatges més espectaculars del seu pas per casa nostra les ha pres l’Aleix Roig d’Astro Prades, al Baix Camp, tal i com es veu en el següent vídeo:

El cometa més ràpid de l’espai

Tot i fer el seu màxim apropament a la Terra, el cert és que el cometa ha passat a 45 milions de quilòmetres de distància del nostre planeta en direcció a la constel·lació de Lleó, una separació equivalent a un terç de la que hi ha entre la Terra i el Sol. Després que l’any 2018 fos descobert per l’astrònom japonès Masayuky Iwamoto, que dona nom a l’element, l’astre ha estat qualificat com el més ràpid de l’espai conegut fins ara, ja que viatja a una velocitat de 240.000 km/h.  El cometa també ha estat captat des d'altres zones de l'estat, com ara Albacete: 

No tornarà a la Terra fins l’any 3390

Si no hem aprofitat l’ocasió per gaudir d’aquest espectacle ja ens en podem penedir perquè no ho podrem tornar a fer mai més, ja que, malgrat que sigui el cometa més ràpid de l’espai, no tornarà a ser visible des de la Terra fins l’any 3390, és a dir, d’aquí a més d’un mil·lenni, segons calculen els astrònoms.

Sens dubte, aquesta ha estat una de les cites astronòmiques més importants d’aquest inici de 2019, després de la superlluna i eclipsi lunar de finals de gener i amb la previsió que el dia 19 de febrer tingui lloc la segona superlluna de l’any, considerada com la superlluna de la neu degut a que a molts punts de l’hemisferi nord coincideix amb una època de nevades abundants. Sembla que no serà el cas de Catalunya.