Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una explosió en uns cables d'alta tensió plens d'estornells a Palau-saverdera (Alt Empordà)

Espectacular reacció dels estornells amb l’explosió dels cables d’alta tensió

Els mateixos ocells fan moure els cables que acaben xocant entre sí. Les imatges s’han pogut veure a Palau-saverdera (Alt Empordà)

Imatge d'una explosió en uns cables d'alta tensió plens d'estornells a Palau-saverdera (Alt Empordà)
Els estornells van sortir volant amb la forta explosió | @joseplois

La natura s’ha hagut d’adaptar a marxes forçades a la presència de les infraestructures humanes, però més enllà de l’impacte mediambiental que la mà de l’home provoca al medi ambient, a vegades la combinació d’aquests dos factors pot arribar a ser dantescament espectacular. 

Això és el que es va poder veure al capvespre del dia 4 de gener d’aquest any al municipi de Palau-saverdera (Alt Empordà), on la presència d’un enorme grup d’estornells abans de tornar als seus nius va deixar una imatge impressionant.  Els ocells es trobaven volant i aposentats en uns cables d’alta tensió. Normalment, les aus no s’electrocuten gràcies al poc corrent que circula del cable a les potes, però de tant en tant hi ha sorpreses.

En aquest cas, el volum d’ocells era tan elevat, inclús de milers, que va provocar el moviment dels cables. Finalment,  alguns d’aquests cables van acabar xocant i van provocar una forta explosió elèctrica, fent que els estornells sortissin volant alhora deixant una imatge espectacular, sense tenir constància de si algunes aus van poder morir electrocutades per la detonació. Aquest és l’espectacular vídeo enregistrat per l'usuari de Twitter @joseplois: