Plaga de rates Barcelona.

Vídeo: La perillosa nova plaga que acaba d'aparèixer al centre de Barcelona

Al mateix carrer hi ha una escola bressol

Greu problema de salubritat i salut pública a Barcelona a causa d'una plaga de rates a la Vila de Gràcia. Més concretament al carrer Jaén, en un solar abandonat on viuen vuit persones entre les quals hi ha un menor d'edat. 

Tot i el menor d'edat estar escolaritzat, totes les persones que viuen en aquest descampat es troben en una situació de vulnerabilitat. Segons afirma una veïna, en unes declaracions per a TV3, els Serveis Socials estan al corrent de la situació, però, de moment, no se'ls hi ha pogut donar una solució.

Queixes del veïnat

Els veïns de la zona denuncien aquesta situació, ja que al mateix carrer hi ha una escola bressol i, molts d'ells, hi porten els seus fills i filles. A més, el pare d'una alumna assegura a TV3 que han vist rates d'una grandària important al pati del centre educatiu i que, per tant, estan molt preocupats per la situació. 

Anna Manso, veïna de la zona, ha fet una piulada al seu compte de Twitter per queixar-se de la greu situació. A més, ha gravat un vídeo on es pot observar un nombre considerable d'aquests rosegadors voltant amunt i avall per dins del terreny.

«Al carrer Jaén patim una plaga de rates provinents del solar ocupat del número 10. S'ha denunciat al 112 i a Sanitat de Barcelona, però és un solar privat i s'ha de presentar instància. Demà trucaran de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC)».

Manso, ha publicat un altre vídeo, aquest cop de nit, on es veuen les rates en ple carrer. Fet que preocupa, i molt, a totes les persones que viuen al districte.

A més, l'Ajuntament de Barcelona només ha actuat al carrer, ja que es tracta de la via pública. Dins del solar on viuen les vuit persones, fins al moment, no poden fer res perquè es tracta d'una propietat privada. 

Una situació molt complicada

Es tracta d'una situació molt complexa, ja que dins del solar hi viuen vuit persones en situació de pobresa extrema. Segons informa TV3, una de les membres que viu al descampat assegura que viuen entre rates, però que no tenen cap altra opció perquè no reben cap ajuda.