Imatge d'una dona passejant amb un paraigua sota una nevada

Vídeos i previsió: Flocs de neu i enfarinades a cotes molt baixes de Barcelona aquest dijous

Aquests ruixats febles també van caure al final del dia de Reis amb algunes sorpreses anecdòtiques a la costa i prelitoral

El temps s’ha llevat mogut aquest dijous, 7 de gener, amb alguns ruixats molt febles a les comarques de Barcelona, sobretot a zones del litoral i prelitoral. Tot i que no fa tan fred com la matinada de Reis, les temperatures són molt baixes i, inclús a la costa, estan per sota dels 5º. D’aquesta manera, s’ha vist aiguaneu, flocs de neu o, inclús, hi ha hagut enfarinades a diversos punts, ja que la cota de neu està molt baixa, al voltant dels 200 metres en molts casos.

De fet, s’han vist flocs a diversos punts del Vallès i del Baix Llobregat, així com de Collserola, mentre que hi ha enfarinades a zones més elevades d’aquestes dues comarques i de l’Anoia. Per exemple, a Sant Feliu de Codines, Vacarisses, Capellades, la Pobla de Claramunt o Montserrat. Aquestes són algunes de les imatges que ens arriben d’aquest matí:  

A part d’aquests fenòmens, durant la nit de dimecres, dia de Reis, també van aparèixer alguns ruixats sorpresa al litoral i prelitoral de Barcelona que van deixar aiguaneu o flocs ben avall, inclús a la mateixa ciutat de Barcelona es van veure flocs en alguns punts, com ara al Passeig de Gràcia o al barri del Carmel. També es va veure nevar molt feblement a diversos punts del Vallès o del Maresme, com ara a Sabadell o Granollers, com es veu en aquestes imatges:

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els ruixats aniran a més

Pel que fa a la previsió per aquest dijous, els ruixats molt febles i locals poden seguir apareixent en comarques de Barcelona, però el més destacat serà que les precipitacions aniran a més al llarg de la jornada, sobretot a partir del migdia, a les comarques de Tarragona, sud de Lleida i, a tot estirar, al centre i sud de les comarques de Barcelona.

Compte perquè la cota de neu se situarà tan sols entre els 200 i 400 metres  depenent de la zona i intensitat dels  xàfecs, sense descartar flocs o aiguaneu per sota. En tot cas, seran precipitacions febles, però a la zona de les Terres de l’Ebre i la Terra Alta poden ser més abundants. Divendres hi hauria una pausa, a l’espera d’una nevada general entre el prelitoral i l’interior a partir del dissabte. Una situació molt interessant que haurem d’anar seguint amb molta atenció. Consulta aquí la previsió completa per a les properes hores.