Vielha aposta per tancar els equipaments municipals

La mesura s'aplicarà durant 15 dies i afectarà serveis com la biblioteca, el cinema o el Palau de Gel

Pla obert de la zona d'accés a Urgències de l'Hospital Val d'Aran de Vielha, en una imatge d'arxiu
La Covid-19 no s'atura a Catalunya: Aran augmenta les mesures   | ACN

Cada vegada són més les administracions que aposten per endurir algunes mesures restrictives per fer front a la tercera onada de coronavirus que es viu a tot el país. Ara és el torn de Vielha, que ha decidit tancar els equipaments municipals durant 15 per l'augment de contagis de Covid-19 que hi ha hagut a la zona.

Així doncs, el decret emès per l'alcalde Juan Antonio Serrano tindrà vigència fins al 9 de febrer i representarà el tancament d'alguns espais municipals com la biblioteca pública, el Palau de Gel o els cinemes Era Audiovisuau.

Situació delicada

L'Ajuntament de Vielha ha pres aquesta decisió atenent la petició del Consell General d'Aran, que ha alertat d'un increment «excessiu» d'infeccions de coronavirus. En aquest sentit, Serrano ha admès que el territori es troba en uns moments «força difícils» per l'augment «preocupant» dels contagis. De fet, la situació ha obligat a activar el pla de contingència a l'Hospital Val d'Aran.

Segons les darreres dades publicades, la regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran es troba amb uns indicadors més alts que els de la setmana passada. Concretament, el risc de rebrot es troba a 573 punts, mentre que la setmana anterior era de 561. En paral·lel, l'Rt puja fins a l'1,03, sent la setmana anterior de 0,86. Pel que fa a la pressió hospitalària, les xifres mantenen alts i baixos respecte a les últimes dades recollides. Actualment hi ha 13 pacients ingressats, la setmana passada n'hi havia 7, mentre que la setmana anterior n'eren 18. En defuncions, la setmana passada se'n van notificar tres i en l'anterior, dues.

La taxa de confirmats per PCR és de 292 per cada 100.000 habitants i la incidència acumulada a 14 dies és de 557, pels 621 de l'interval anterior. El 6,09% de les proves que es fan donen positiu. Des de l'inici de la pandèmia, la regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran acumula 4.457 casos confirmats per PCR o tests antígens i 4.677 sumant totes les proves. Un total de 134 persones han mort des de l'inici de crisi sanitària. Finalment, la campanya de vacunació no s'atura i un total de 1.842 persones han rebut ja la primera dosi i 321 la segona.


 


Comentaris

envia el comentari