Estació L1 de Metro, a Urquinaona, a Barcelona.

Vigilants de seguretat del metro de Barcelona denuncien que se senten «indefensos»

Des del Sindicat Professional de Seguretat Privada reclamen millors condicions i la renovació del material

Els vigilants de seguretat del metro de Barcelona denuncien les condicions laborals i asseguren que se senten «indefensos» davant els actes violents que es puguin produir. El portaveu del Sindicat Professional de Seguretat Privada, Guillem Trilla, ho ha explicat al programa ‘Bàsics’ després que aquest dimarts un treballador fos apunyalat en horari laboral.

El personal de seguretat del metro funciona encara amb el sistema «d'agent únic»

Trilla assenyala que «cada dia ens trobem situacions similars», en referència a «gent violenta amb armes o carteristes», i reclama millores per al personal. El portaveu denuncia que la vigilància actual del metro es basa en el sistema «d’agent únic» i que «cap cos policial va amb un agent únic».

Les estacions on es produeixen més conflictes són les que tenen més volum de passatgers | CatalunyaDiari.cat

Per tant, una de les demandes principals per garantir la seguretat dels treballadors és «reforçar la plantilla» i aplicar vigilàncies en parella. Segons Trilla, «demanem a TMB que ampliï la plantilla»  i exposa que des del sindicat s’haurà de «fer força perquè l’empresa contracti més personal».

A més, el personal de seguretat també reclama una renovació del material, com manilles i defenses, que asseguren que «està obsolet». Guillem Trilla explica que «la violència ha augmentat, però nosaltres ens hem quedat enrere».

Trilla denuncia que «des dels anys 80 seguim amb el mateix tipus de seguretat»

Des de la plantilla de seguretat es demanen mesures per millorar les condicions, com rebre més formació, utilitzar material efectiu com esprais, etcètera. Trilla assegura que «des dels anys 80 seguim amb el mateix tipus de seguretat».

Les estacions on es produeixen més conflictes són les que tenen més volum de passatgers, com Sants, Diagonal i Passeig de Gràcia. Però tot i això, no són les úniques, ja que segons Trilla també hi ha «altres punts conflictius a la ciutat». En menys d’una setmana s’han produït dos apunyalaments a treballadors de seguretat del metro i tramvia i al gos d’un d’ells que han resultat ferits lleus.

 

També et pot interessar...