Pinya de la Colla Joves

Vila-seca, el Serrallo i Salt, altres focus d’interès del cap de setmana

La Joves de Valls es planteja un castell de 9 a la diada dels Marrecs de Salt

A banda de la diada del Mercadal de Reus, el primer cap de setmana d’octubre també ens deixa d’altres al·licients. A Salt, la diada de la colla local podria veure un castell de 9 bàsic de la Colla Joves Xiquets de Valls. A Tarragona, els Xiquets del Serrallo miraran d’intentar el 3de8 que van desmuntar per Santa Tecla. Finalment, a Vila-seca, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau prepararan la diada de final de temporada del cap de setmana que ve.

 

La Joves encara el tram final de curs

Diumenge, a les dotze del migdia, al carrer de Sant Jaume de Salt, la Colla Joves prendrà part en la diada dels Marrecs. A falta de l’assaig d’aquest divendres, els del carrer d’en Gassó optaran per portar-hi, com a mínim, una construcció bàsica de 9. També volen rodar la gamma alta de 8 i tornar a assolir un pilar de mèrit.

 

Després de la visita a Salt, la Joves encara tindrà les diades del Vendrell i Alcover, dos compromisos importants per preparar la diada de Santa Úrsula del pròxim 27 d’octubre. Aquest mes d’octubre, els de Francesc Ramon han de tornar a treure els castells de gamma extra de l’armari, com per exemple, el 2de8 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

A la mateixa actuació, els Marrecs de Salt esperen estar en condicions per plantejar-se a la seva diada tres castells de 8 pisos. La tercera colla a plaça, els Castellers del Poble Sec, han anunciat estructures de 7.

 

El Serrallo vol la cirereta

La plaça Bisbe Bonet de Tarragona viurà diumenge, a partir de la una del migdia, la diada Blava, jornada que servirà per acomiadar la temporada dels Xiquets del Serrallo. A manca de l’assaig d’aquesta nit, els del barri mariner han anunciat el 2de7 i el 5de7. Tampoc descarten el 3de8, estructura que van desmuntar en dues ocasions en la passada diada de Santa Tecla.

 

A la cita serrallenca també hi acudiran els Bous de la Bisbal i els Minyons de l’Arboç. Els bisbalencs tenen ganes d’assolir castells de 7 de gamma bàsica. D’altra banda, els arbocencs es decantarien per la gamma alta de 6.

 

Últims compromisos per Sant Pere i Sant Pau

A una setmana de la seva diada de final de temporada, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau actuaran aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda, a la plaça de l’Església de Vila-seca, amb motiu de la diada de Tardor dels Xiquets de Vila-seca. Els del barri cooperativista volen aprofitar per rodar les estructures que dissabte que ve portaran al Pla de la Seu.

 

Els Xiquets de Vila-seca també es podrien plantejar algun castell bàsic de 7 en aquesta diada. L’altra colla convidada a la cita, els Castellers de Tortosa, miraran de poder assolir tres construccions de 6 pisos.