Intent desmuntat de 2de8 net a la festa major de Vilallonga del Camp

Vilallonga veu un intent desmuntat de 2de8 net rosat

La Jove de Tarragona també s’ha fet enrere amb el 4de9 folrat

Aquest diumenge, la plaça de l’Església de Vilallonga del Camp, un dels indrets que l’any passat va entrar a les planes daurades de la història de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i també de la història castellera,  ha vist com els del Portal Nou han hagut de desmuntar el 2de8 sense folre.

 

A la mateixa diada, la Jove de Tarragona ha seguit amb la malastrugança que viu el 4de9 amb folre aquesta temporada. Els del carrer del Cós del Bou l’han desmuntat i sumen la segona actuació sense poder-li fer l’aleta.

 

La Vella no pot revalidar el 2 net

Tot es presentava de cara per una Colla Vella que dimecres a l’assaig va tornar a descarregar el 2de8 net a la xarxa. A Vilallonga,  els d’Albert Martínez han obert plaça amb un 3de9 folrat que han resolt amb aparent tranquil·litat.

3de9f de la Colla Vella a Vilallonga
3de9 amb folre descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Vilallonga del Camp | Joan Borràs

A la segona ronda, han encarat el 2de8 sense folre, castell que l’any passat es van anotar per primera vegada a la història en aquesta població. Tot i això, l’encert ha estat diferent del 2018 perquè els ha quedat en intent desmuntat. L’han arriat per avall amb dosos posats, després d’una batzegada que ha fet brandar tota l’estructura.

 

Seguidament, la Vella ha descarregat el 4de9 amb folre, no sense haver-ne de desmuntar un peu previ amb quarts col·locats. A la quarta ronda, han descarregat el segon 3de8 amb el pilar de l’any. Per rubricar la diada, han completat el pilar de 7 folrat.

 

Abans de la Firagost, la colla vallenca encara té dos compromisos el pròxim cap de setmana.  Dissabte a la tarda, seran a la festa major de Vila-seca al costat dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Vila-seca. L’endemà, diumenge, acudiran en solitari a la festa major de Vilabella.

 

Problemes de la Jove amb el quatre

La Jove de Tarragona ha començat la diada descarregant el 3de9 amb folre. A la segona ronda, ha topat amb el 4de9 amb folre, castell que han desmuntat quan ja hi havia els dosos col·locats.  Els liles han rebaixat pretensions i han apostat després pel 5de8, que sí que han pogut completar. Han acabat les rondes de castells amb el 4de8. A la ronda de pilars, han bastit l’espadat de 6.

Els tarragonins també tenen doble sortida el pròxim cap de setmana.  Dissabte a la tarda, participaran a la festa major de Vilanova amb la colla local i els Castellers de Vilafranca. Per la seva banda, diumenge actuaran als Pallaresos al costat dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

 

3de9f de la Jove de Tarragona a Vilallonga del Camp
3de9 amb folre descarregat de la Jove de Tarragona a la festa major de Vilallonga del Camp | Jove de Tarragona