Vilanova i la Geltrú compra 10 pisos per destinar-los a la borsa d’emergència social

El consistori preveu adquirir més habitatges i destinar part d’aquests pisos a víctimes de la violència de gènere

El consistori preveu adquirir més habitatges durant ewl 2019 gràcies a un conveni signat amb la Generalitat| Cedida

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha comprat deu pisos que eren propietat d’entitats bancàries per destinar-los a la borsa d’habitatge per a emergència social. El consistori els ha adquirit fent ús del dret a tempteig contemplat a la Llei de Dret de l’Habitatge.

La compra i reforma dels deu pisos han tingut un cost de 400.000 euros. Els habitatges de la borsa d’emergència social, recorda l’Ajuntament, es destinen principalment a persones que no poden assumir el cost d’una hipoteca o lloguer.

Aquest 2019 també preveu destinar part d’aquests pisos a víctimes de la violència de gènere, mentre el consistori ha anunciat l’adquisició de més habitatges gràcies a un conveni signat amb la Generalitat per assumir aquestes despeses.

Un forn de pa de Vilanova i la Geltrú, considerat el millor de l'Estat

El Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú és el millor de l'Estat | Cedida

El Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú encapçala la llista de 88 fleques que formen «La ruta espanyola del bon pa 2018». Aquesta llista ha estat elaborada per la plataforma 'Panàtics i Pan de calidad' que ha premiat al Forn de la Rambla com el millor forn de pa de tot l'Estat. Tots els guanyadors han estat triats entre 250 forns de tot l'Estat que van participar en la segona edició d'aquest certamen.

Per poder formar part d'aquest rànquing, els candidats van haver de participar en sis semifinals que es fan dur a terme a en diferents ciutats espanyoles, entre elles Barcelona. Els participants es van sotmetre a un tast totalment anònim fet per un jurat compost d'experts del sector que valoraven la seva capacitat per elaborar diferents classes de pa. 

El millor croissant estatal el fa una pastisseria barcelonina

El premi com a millor forn de pa de tot l'Estat no era l'únic que estava en joc. El croissant el·laborat a la pastisseria barcelonina Croi va ser el guanyador del premi al millor croissant artesà de mantega d'Espanya. Així doncs, l'obrador català va aconseguir imposar-se als 70 establiments que van participar i convertir-se en la primera pastisseria que guanya el certament per segona vegada. 


Comentaris

envia el comentari