La Villa Carolina de Segur de Calafell s'haurà d'enderrocar pel seu estat ruïnós

L'edifici, dels anys seixanta, havia funcionat com a pensió

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que la Villa Carolina de Segur de Calafell s'haurà d'enderrocar pel seu estat de deteriorament. El consistori ja ha obert expedient de ruïna i enderroc a aquest edifici situat al carrer de Lluís Companys i que fa cantonada amb el carrer de l'Ebre, a Segur. La Villa Carolina és un habitatge dels anys seixanta i que, fins i tot, havia arribat a funcionar com a pensió. Els últims anys, mostrava un aspecte cada cop més deteriorat.

El març del 2015 ja va ser tapiat per evitar que hi entrés ningú, ja que l'edifici presentava cert risc, i havia estat ocupat en diverses ocasions. El creixent deteriorament que ha tingut amb els anys ha fet que els tècnics municipals n'hagin recomanat el seu enderroc, ja que presenta un cert risc. L'Ajuntament reclamarà ara al propietari que faci l'enderroc i, si aquest no ho fa, el mateix consistori ho acabarà realitzant de forma subsidiària.   

Tapiar de nou l'edifici i demanar el seu enderroc al propietari

Ramon Ferré, alcalde de Calafell, ha apuntat que el consistori no té constància que actualment hi hagi ningú al seu interior, i tampoc els consta cap denúncia per part de la propietat. L'alcalde remarca que «la construcció està en molt mal estat i per això hem obert l’expedient de ruïna i enderroc, a més d’ordenar que Villa Carolina es tapiï de nou». «Els serveis tècnics municipals hi veuen un risc i per això estem actuant», ha afegit el batlle.

Ara l’enderroc depèn d’un tràmit «que pot ser molt ràpid o molt lent», ha avisat Ferré. «Si el propietari atén el requeriment, el tràmit serà curt, però si no ho fa, l’Ajuntament haurà d'actuar d’ofici, cobrant-li l'enderroc a la propietat, i en aquest cas el tràmit és lent».  L’alcalde ha tornat a recordar que per poder entrar a una propietat privada, si no es compta amb el permís del propietari, l’Ajuntament necessita una ordre judicial. Aquesta només s’aconsegueix si prèviament s’ha completat un tràmit llarg de requeriments a la propietat.