Foto genèrica de l'Aeroport del Prat de Barcelona

Vinculen amb el terrorisme una companyia aèria que vola a Barcelona

Alemanya, França i Itàlia han retirat els seus convenis amb l'aerolínia

L'aerolínia privada més important d'Iran, Mahan Air, que connecta la república islàmica amb Barcelona, ha sigut acusada pels Estats Units de col·laborar en una xarxa de tràfic d'armes de destrucció massiva en benefici de grups terroristes.

Mahan vola a Barcelona des de l'any 2017. Segons dades d'AENA, durant gener i novembre d'aquest últim any, l'aerolínia ha realitzat 190 vols, gairebé 18 al mes i al voltant de 27.000 passatgers han pogut gaudir d'aquest trajecte.

No és la primera vegada que el país americà acusa aquesta companyia, també ho va fer l'any 2011 quan va assegurar que Mahan havia donat suport financerament a la Guàrdia Revolucionaria d'Iran. En aquesta ocasió, se l'ha acusat de transportar equipament, armes, municions i combatents a les zones de conflicte d'Orient Pròxim.

Alemanya, França i Itàlia han retirat els seus convenis amb la companyia

Al gener d'aquest mateix any, Alemanya va decidir retirar el permís d'operar al seu país a l'aerolínia iraniana, considerant-ho necessari per «salvaguardar els interessos» en matèria de política d'exteriors i de seguretat després que es filtrés la notícia del transport d'armes.

Al mes de Març, va ser França qui també va revocar la llicència que tenia amb la companyia Mahan, també amb el mateix detonant, el conflicte amb Síria. Fa uns dies, tal com ha informat l'autoritat aèria italiana 'ENAC', Itàlia s'ha afegit en aquesta protesta cancel·lant els vols de la companyia a Roma i Milà a partir de desembre.

També et pot interessar...