Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'algunes de les participants del projecte «Connecta't»

Una vintena de dones víctimes de violència masclista participen en el projecte reusenc «Connecta’t»

El projecte facilita eines d’empoderament a les participants per tal d’enfortir les seves potencialitats i millorar la seva xarxa social

Imatge d'algunes de les participants del projecte «Connecta't»
Imatge d'algunes de les participants del projecte «Connecta't» | Ajuntament de Reus

 

Divuit dones víctimes de violència masclista han participat, des de gener fins al juny i de manera voluntària, al projecte municipal «Connecta’t» de l'Ajuntament de Reus. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar a les participants eines d’empoderament, per tal d’enfortir les seves potencialitats i millorar la seva xarxa social. Aquest és un programa organitzat des de l’any 2016 per la Regidoria de Benestar Social  de l'Ajuntament de Reus al Casal de les Dones. 

[predef]reus-144[/predef]

La majoria de les participants han assistit amb regularitat a les sessions, d’una hora i mitja de durada, impartides per una treballadora social i una educadora social de la Regidoria de Benestar Social que treballen durant tot l’any amb aquest col·lectiu.

El funcionament del projecte «Connecta’t»

Les participants del projecte municipal «Connecta’t» es dividien en dos grups per tal d’oferir una atenció més personalitzada. Tot i això, algunes de les activitats han estat conjuntes, com la xerrada «Relacions sanes. Curar-se abans de tenir una nova parella», que va impartir la psicòloga de la Regidoria de Benestar Social; la ruta del Modernisme de Reus amb guia, organitzada per la Regidoria de Projecció de Ciutat, i dues sessions de tècniques d’autodefensa.

Entre altres temes, s’han fet sessions sobre consciència del feminisme i de gènere; estereotips romàntics i de parella; assertivitat i planificació de futur. Cal destacar també que un dels grups, format per dones de procedència marroquina amb dificultats idiomàtiques, ha comptat amb el suport de la mediadora intercultural municipal. 

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «aquest projecte ajuda que les dones que han patit violència masclista superin aquesta situació i no tornin a ser víctimes en un futur». Pròximament, d’octubre a desembre, està previst que es tornin a realitzar entrevistes a les dones víctimes de violència masclista amb qui s’està treballant des de la Regidoria de Benestar Social, per tal de determinar les participants d’aquest projecte en l’edició de gener a juny de 2020.

Imatge d'arxiu del Casal de les Dones de Reus | Redacció

 

Atenció a les víctimes de violència masclista

Durant tot l’any, l’Ajuntament de Reus ofereix  atenció, de manera ràpida i confidencial, a les dones víctimes de violència masclista a través de la Regidoria de Benestar Social, l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). També poden contactar amb aquests serveis municipals, els familiars i altres persones que siguin testimoni d’una situació de violència i vulguin ajudar a la persona afectada.  

Per una altra banda, la Regidoria de Benestar Social és oberta al públic de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores, i també es pot contactar a través del telèfon 977 010 034 del Servei de Cita Prèvia de Serveis Socials o enviar un correu electrònic a citapreviaareabenestar@reus.cat. 

L’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) està ubicada a la Comissaria Central de la Guàrdia Urbana, situada al número 27 de l’avinguda de Marià Fortuny. Per contactar-hi, es pot trucar durant les 24 hores del dia durant tot l’any, al número de telèfon 977 010 092. 

  

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) està situat al Casal de les Dones, al número 9 de la plaça de la Patacada, i s’hi pot contactar a través del número de telèfon 977 010 672, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores, o del correu electrònic siad@reus.cat. A més, en cas d’emergència, també es pot trucar al 112 i al 900 900 120, el servei d’atenció permanent contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya, que és gratuït i confidencial i funciona cada dia de l’any, durant les 24 hores del dia.