IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'empresa reusenca Virginias acomiadarà 125 treballadors per l'acord de l'ERO

Els acomiadaments s'iniciaran a partir del pròxim 31 de desembre

Imatge de la fàbrica Virginias de Reus.
Imatge de la fàbrica Virginias de Reus. | Google Maps

Finalment, un total de 125 treballadors de l’empresa Virginias seran acomiadats a partir del pròxim dillun 31 de desembre, així es va acordar amb l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), el passat 21 de desembre. Després d’un temps de negociacions, finalment aquests treballadors seran acomiadats i 37 persones seran subrogades per la nova empresa que portarà una part de la fàbrica a Reus. 

Porta principal de Virginas, al passeig de Sunyer de Reus
Porta principal de Virginas, al passeig de Sunyer de Reus | Jordi Olària

 

Indemnització de 25 dies per any treballat

Inicialment la proposta de l'ERO de Virginias era la indemnització dels treballadors amb 20 dies per any treballat i fins a un màxim de dotze mesos. Finalment la indemnització que rebran les persones acomiadades serà de 25 dies per any treballat a 360 dies d'indemnització. A més s'ha creat un fons de 20.000 euros en formació pels afectats de l'ERO. Tots aquests costos aniran a càrrec de l'empresa de dolços Virginias.

Deute de Virginias de 16 milions d'euros

L'empresa reusenca Virginias , que es dedicava als torrons, galetes, caramels i xocolates, va entrar en concurs de creditors fa aproximadament un any. La companyia acumulava un deute de 16 milions d'euros. Finalment, amb una inversió de 5,1 milions d'euros dues empreses van comprar part de les instal·lacions de la fàbrica a Reus.

Les instal·lacions de Virginias, que passaran a mans d'Acrimont
Les instal·lacions de Virginias, que passaran a mans d'Acrimont | Jordi Olària

 

125 treballadors seran acomiadats 

Fa diversos mesos que molts treballadors de l'empresa de dolços Virginias no acudeixen al seu lloc de treball. Després que les empreses Risi i Acrimont compressin part de l'empresa, enguany no s'ha pogut realitzar la campanya del torró. Aquest fet a provocant que aquelles persones que eren fixos discontinus enguany no hagin pogut treballar en aquesta campanya.

37 persones subrogades a Acrimont

El perfil dels treballadors de Virginias són persones que porten tota la vida treballant a l'empresa. La majoria de més de 50 anys que els hi resultarà difícil tornar a entrar al món laboral, moltes d'aquestes persones han decidit prejubilar-se o agafar dos anys d'atur. D'altra banda, hi haurà part de la plantilla, concretament 37 persones, que tornarà a ser contractada per l'empresa Acrimont. Per contra l'altra empresa propietària, Risi, no subrogarà al personal.


Comentaris

envia el comentari