IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Visitants de dormitori, una estranya presència als peus del llit

Pot ser una simple malson o alguna cosa molt més profunda

Imatge de la pel·lícula 'Paranormal Activity' en què apareix un vistant de dormitori | Oren Peli

És més que habitual que els nens es despertin en plena nit i afirmin espantats que hi ha un monstre o un desconegut a la seva habitació, cosa que normalment atribuïm a un simple malson, la imaginació del petit pot jugar-li una mala passada i fer-li creure que ha vist cosa que realment no hi era. Però es tracta sempre de la imaginació desbocada dels més petits? No és estrany, fins i tot entre adults, despertar-se de matinada i tenir la sensació que hi ha algú a l'habitació, una impressió normalment momentània, però no per això menys real.

Hi ha diversos testimonis que asseguren haver-se despertat de matinada, normalment, estant sols al llit, i haver vist una figura als peus del seu llit o al seu costat, que semblava massa real per atribuir-ho a un somni. En alguns d'aquests casos, la persona que explica la seva experiència, assegura que la figura corresponia a algú conegut i que en cap moment han arribat a passar por, fins i tot alguns afirmen haver rebut algun missatge d'un ésser estimat que havia mort recentment.

Però hi ha altres casos en què l'aparició no era gens coneguda i que transmetia als testimonis un sentiment inquietant de perill imminent per estar amb una presència estranya en un moment tan vulnerable. N'hi ha que creuen que aquests visitants són éssers malignes, dimonis o espectres, altres creuen que pot tractar-se d'extraterrestres, i altres, que es tracta d'un trastorn del son. La veritat és que aquestes presències terrorífiques, que algunes vegades poden ser figures borroses, altes i fosques, i altres cops poden tenir un rostre perfectament definit, normalment inquietant, i poden romandre quiets als peus del llit, o moure's i acostar-se a la persona, solen anar acompanyades d'una sensació angoixant de no poder-se moure ni cridar. Alguns testimonis d'aquests casos aterridors es recullen en un capítol de Milenio 3. 

Diverses mitologies i religions parlen repetidament d'aquests visitants de dormitori que ronden als qui es troben entre el somni i la vigília, quan la nit és més quieta, i els espanten o els transmeten missatges del més enllà o d'altres mons. Una repetició que suggereix que aquest tipus d'aparicions nocturnes s'han anat produint des de temps antics i a tot arreu del món.

I pot ser que es tracti d'una paràlisi del son, un trastorn que pot afectar persones sota molt d'estrès i que provoca que despertin i tinguin l'angoixant sensació de no poder-se moure, i que en estar el cervell molt excitat, pot produir malsons que es barregen amb la realitat i semblen totalment reals. Però també podria tractar-se d'un fenomen sobrenatural que es manifesta en les hores més tranquil·les de la nit, i que amenaça els que estan mig desperts en aquell moment, o de l'aparició de persones recentment mortes que senten la necessitat de comunicar alguna cosa als seus éssers estimats.


Comentaris

envia el comentari