El fruiturisme ha tingut un creixement exponencial en l'última campanya a la comarca de la Ribera d'Ebre. Amb un miler de visitants durant el mes de març, sobretot els caps de setmana centrals del mes, quan els arbres fruiters tenien la floració en màxima esplendor, s'han multiplicat per cinc el nombre de visitants que han participat de les experiències i activitats que es van programar en la campanya la 'Ribera en Flor'.
Les propostes combinaven natura, cultura, esport, productes locals i memòria històrica, amb els paisatges roses i blancs que tenyeixen els arbres fruiters florits. La major part dels visitants han vingut de l'àrea metropolitana de Tarragona i Barcelona.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
«Aliances» amb Aitona
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre treballa per crear «aliances» amb el municipi lleidatà d'Aitona i poder consolidar aquesta aposta pel fruiturisme en els pròxims anys.
Enguany han participat en les propostes sis pobles de la comarca i s'ofereixen plànols amb les principals rutes en cotxe, o 'touring', que permeten admirar els paisatges florits.
Alcanar protegeix les oliveres mil·lenàries
L'Ajuntament d'Alcanar va crear, amb unanimitat del ple, un catàleg municipal d'oliveres mil·lenàries on s'hi inclouen fins a set arbres monumentals —que ja estaven declarats per la junta de govern local—, en una declaració que les blinda de ser arrencades.
Són oliveres de la partida de l'ermita del Remei, que superen els 3,5 metres de perímetre pel que fa al tronc —a 1,3 metres d'altura del sòl—, i que també formen part de l'inventari de la Mancomunitat de la Taula del Sénia.
Amb aquesta acció, el consistori d'Alcanar, al Montsià, reforça la preservació del patrimoni natural del municipi i ofereix línies de suport i assessorament tècnic i jurídic als propietaris. «Cal incentivar que els pagesos protegeixin aquests arbres monumentals», apuntava el regidor de Medi Ambient i Natura, Jordi Bort.