Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

El Consorci d'Aigües de Tarragona ofereix visites guiades a les instal·lacions de l'Ampolla

Assessorats per l'Escola de l'Aigua, el CAT ha renovat la visita gratuïta, fent-la més didàctica i interactiva

Dipòsit d'aigua crua del Consorci d'Aigües de Tarragona
Dipòsit d'aigua crua del Consorci d'Aigües de Tarragona | David Oliete

 

El Consorci d'Aigües de Tarragona ofereix visites guiades i gratuïtes a les seves instal·lacions de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable a l'Ampolla, al Baix Ebre.

Assessorats per l'Escola de l'Aigua, una institució creada per compartir i transferir coneixements en matèria d'aigua i medi ambient, el Consorci ha renovat la concepció de la visita guiada, fent-la molt més didàctica i interactiva per als alumnes de les escoles i instituts que la visiten.

La visita es desenvolupa doncs per diversos espais, dels quals  destaca l'aula experimental, on els visitants poden fer un tast d'aigua i diversos experiments. En aquest espai, els alumnes poden interactuar amb les tauletes digitals per aprendre el procés de potabilització de l'aigua, a més de conèixer el conjunt de les instal·lacions i les seves funcions a través de la realitat virtual.

D'aquesta manera el Consorci vol aportar una major comprensió i conscienciació de la importància de l'aigua; en unes visites pensades per grups escolars però obertes a tothom, i que es poden concertar a través de la pàgina web de l'ens.

El 85% de la població de la província consumeixen aigua del CAT

La xarxa de Consorci s'estén al llarg de més de 400 quilòmetres de canonades, amb 23 estacions de bombament i amb dipòsits d'aigua de 580.000 metres cúbics. Una xarxa que reparteix més de 75 hectòmetres cúbics a l'any a un total de  63 ajuntaments i 26 indústries.

En el seu dia a dia, l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona és consumida pel 85% de les persones de la província de Tarragona, un total aproximat de 800.000 persones, que a l'estiu pot arribar al milió i mig de consumidors.

Des del 1985 el CAT s'ocupa de recollir, tractar i distribuir l'aigua dels canals de reg dels dos marges del riu Ebre, una activitat sense ànim de lucre que ofereix un subministrament segur, fiable i disponible els 365 dies de l'any.