Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una visita guiada a l'exposició «Roseta Mauri, el valor de l'esforç»

Les visites guiades al Museu de Reus tanquen amb un 90% d’ocupació

A partir d’ara es començarà a preparar una nova programació per l’inici de curs i el final d’any

Imatge d'una visita guiada a l'exposició «Roseta Mauri, el valor de l'esforç»
Imatge d'una visita guiada a l'exposició «Roseta Mauri, el valor de l'esforç» | Ajuntament de Reus

 

El Museu de Reus ha tancat la programació de visites guiades d’entre maig i juliol amb una ocupació del 90% de les places ofertades. La iniciativa, que en alguns casos ha comptat amb visites totalment gratuïtes, ha servit, tal com indica l’Ajuntament de Reus, «per apropar un nou públic al Museu». Les visites han permès conèixer les diferents exposicions que el Museu de Reus té en les seves diferents sales i equipaments patrimonials com ara «Roseta Mauri, el valor de l’esforç», «Un reusenc a la Guerra del Rif» o «Coses de Reus».

[predef]reus-144[/predef]

Per una altra banda, també s’han conegut conèixer elements històrics i patrimonials com la Bòvila Sugranyes i el refugi antiaeri de la plaça de la Patacada. De fet, aquest últim ha estat tot un èxit i s’ha hagut d’ampliar la programació de visites guiades a causa de la forta demanda  que ha tingut l’oferta. Els interessats a assistir a aquestes visites poden fer la reserva prèvia al telèfon 977 010 660 o a la recepció del Museu, al raval de Santa Anna, de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El preu de la visita és de tres euros. 

De Roseta Mauri a Macià Ferrando Roca

Durant aquests dies s’han pogut visitar diverses exposicions entre les quals destaquen «Roseta Mauri, el valor de l’esforç» i «Un reusenc a la Guerra del Rif». La primera obra ha servit per fer un repàs cronològic de la vida de la ballarina reusenca, posant èmfasi en els valors que van portar-la a l’èxit: l’esforç i la constància. En l’exposició, que recreava una sala d’assaig de dansa amb el seu piano, es van poder veure les úniques imatges en moviment que es conserven de l’artista, una filmació inèdita d’uns dos minuts considerada d’un gran valor. Els visitants van poder gaudir de la mostra des de meitats de març fins al mes de juny.  

Macià Ferrando Roca, el reusenc que va fotografiar l’altra cara de la Guerra del Rif, també ha estat un dels protagonistes del Museu de Reus. L’exposició acull una mostra fotogràfica del recorregut que va fer el fotògraf durant la guerra del Rif i part de la seva vida. Es poden veure 130 fotografies, cedides per un fons particular de més de 1.000 imatges, que representen «un document històric local, amb el qual es pot explicar un concepte de caràcter mundial», tal com apuntava el director del Museu de Reus, Marc Ferran, el dia de la seva exposició. L’exposició es va inaugurar el 28 de març i s’allargarà fin el 28 de setembre.

macia fernando fotos
Macià va retratar les accions més quotidianes mentre estava a Nador | Laia Riba

 

Actualment, el Museu de Reus aplega les següents exposicions: «Macià Ferrando Roca. Un reusenc a la guerra del Rif», «Compartint una passió. Cent anys del Club Natació Reus Ploms» i «Prehistòria i món antic» a les instal·lacions de la Raval Santa Anna. Per un altre costat, a l’equipament de la Plaça Llibertat hi són les mostres: «Coses de Reus», «Ara toca festa», «L’elixir daurat», «Reus i els seus artistes (1850-1939)», «Retaule de la Prioral» i «Art gòtic».

Nova programació de cara el proper curs

L’Ajuntament assenyala que davant la bona acollida de les visites guiades, el Museu de Reus prepara una nova programació per l’inici de curs i el final d’any. D’aquesta manera, es preveuen dos recorreguts temàtics per fons actuals del museu «Raval Santa Anna, 59: un banc de tresors» i «Verges, santes i altres dones del Museu», així com una nova exposició que està preparant el Museu.