Una avioneta volant entre els núvols

Vueling cobrarà per portar la maleta a la cabina amb tarifa bàsica, però permetrà facturar gratis

La companyia augmenta la dimensió de la bossa de mà

Més canvis a les companyies aèries arran de la situació actual generada per la pandèmia de la Covid-19. Aquest dimarts Vueling ha anunciat que ha adaptat la seva política d'equipatge limitant l'equipatge que es pot dur a la cabina, de manera que els passatgers hauran d'abonar un càrrec per portar la maleta de mà a la cabina si contracten la tarifa bàsica, però podran facturar-la de forma gratuïta.

Amb aquest canvi, tots els clients de la companyia hauran de pagar un càrrec per portar la seva maleta de mà dins de la cabina de l'avió si contracten la tarifa 'Basic', la més baixa; un càrrec que no entra si el passatger contracta les tarifes 'Optima', 'Family' i 'TimeFlex', ha informat la companyia aèria en un comunicat.

Ara bé, amb aquesta nova normativa, a partir d'ara els passatgers podran facturar el seu equipatge de mà a la bodega de l'avió de manera gratuïta als taulells de facturació independentment de la tarifa de l'aerolínia que hagi contractat. Tot i això, Vueling també permetrà que qualsevol passatger pugui portar una peça de mà que ha de cabre i situar-se sota el seient, i per a facilitar-lo, ha augmentat les dimensions d'aquest equipatge de mà fins als 40x20x30 centímetres.

Aquestes polítiques segueixen els protocols de l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) davant la situació actual per la pandèmia de coronavirus i pretenen donar major agilitat a «els processos d'embarcament i desembarcament de l'avió i reduir el nombre de contactes entre passatgers» ha assegurat la companyia.

Acord entre Vueling i Sepla per la supervivència de la companyia aèria

Però aquest no és el primer moviment de la companyia per fer front a les noves mesures. El mes passat Vueling signava un acord amb Sepla per assegurar la supervivència de la companyia, greument afectada per la crisi de la Covid-19 i el descens del trànsit aeri.

Un dels punts que han permès l'acord és que els pilots de la companyia han acceptat una reducció substancial del seu salari, i així, la companyia s'ha compromès a mantenir els llocs de treball durant el proper any a través d'un ERTO. Per mantenir l'ocupació dels 1.000 treballadors, els pilots estaran sota la figura de l'ERTO, repartint els vols de manera equitativa entre tota la plantilla. Així, el salari percebut serà proporcional a l'activitat realitzada, explica el sindicat.