Vueling cancel·la 112 vols el 27 i 28 de juliol a Barcelona

Els serveis mínims de la vaga d'Iberia al Prat obligaran a enlairar el 54% dels vols internacionals

Vueling ha anunciat que en total deixarà de fer 112 vols que tenia programats aquest cap de setmana, 48 el dissabte i 64 el diumenge, a causa de la vaga al Prat convocada pel personal de terra d'Iberia per aquest 27 i 28 de juliol. La companyia ha recomanat als seus clients afectats que gestionin la cancel·lació accedint a la seva reserva a través del servei d'atenció al client a la pàgina web, sense necessitat d'acudir en persona a l'aeroport.

La vaga, convocada per Iberia, ha afectat l'operativa de Vueling, tot i que des de la companyia expliquen que és «totalment aliena» a ells. Les cancel·lacions dels vols afecten al voltant del 10% dels seus passatgers, que hauran d'adaptar-se als serveis mínims estipulats per Govern, segons la companyia.

Les dues opcions que Vueling ofereix als seus passatgers són canviar el bitllet per volar els següents 15 dies o demanar la devolució de l'import. Pel que fa als passatgers que hagin reservat els vols a través d'Iberia o British Airways hauran de contactar directament amb aquestes dues companyies per sol·licitar el canvi o la devolució.

El ministeri de Foment ha explicat que «Iberia dona servei a 27 companyies dins l'aeroport de Barcelona, de manera que el nombre de vols afectats podria ser de l'ordre de 1.000 durant el període previst de vaga». També ha comunicat els serveis mínims de la vaga, que obligaran a enlairar el 54% dels vols internacionals.

Els serveis mínims 

Els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment per a la vaga del personal de terra i manteniment d'Iberia a l'aeroport del Prat obligaran a enlairar el 100% dels vols domèstics amb els territoris no peninsulars, el 54% dels serveis internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores, segons ha informat el govern estatal.

L'aturada dels treballadors de la companyia aèria està convocada per als dies 27 i 28 de juliol. L'executiu comanat per Pedro Sánchez recorda que els serveis mínim tenen com a objectiu «compatibilitzar» l'interès general de la ciutadania en una època«d'alta demanda vacacional» amb el dret de vaga d'un col·lectiu d'uns 2.700 treballadors.

El Ministeri també informa que Iberia dona servei a 27 companyies a l'aeroport de Barcelona, per la qual cosa, el nombre de vols afectats podria ser de l'ordre de mil durant el termini previst de la vaga.

També et pot interessar...

Vueling assegura «millor» tràfic aeri però diu que no pot «controlar» les vagues

Vaga d’Iberia al Prat l’últim cap de setmana de juliol