Crisi Catalunya: 8 ciutats i mig milió de persones confinades a partir de mitjanit

No es tracta d'un confinament domiciliari però s'aplicaran mesures restrictives

Joves amb mascareta passejant pel carrer
Vuit localitats de Segrià, en confinament 'tou' | CatalunyaDiari

La portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha anunciat que aquest dimecres a la mitjanit s'enduriran les mesures en vuit localitats de la comarca del Segrià amb l'objectiu de frenar els brots de coronavirus que s'han produït a la zona. Unes mesures que afectaran Lleida capital, Aitona, Alcarràs, Soses, Seròs, Massacoreig, Torres de Segre, la Granja d'Escarp, Sucs i Raimat.

Budó ha especificat que no es tracta d'un «confinament estrictament domiciliari, però demanem a la ciutadania que sigui corresponsable de la decisió i que no surtin de casa si no és necessari». No obstant això, s'ha anunciat que es limitaran les entrades i sortides a aquests municipis. Així doncs, ha assenyalat que «la ciutadania podrà sortir a comprar, podrà sortir a passejar i podrà sortir a fer esport. Tots els comerços estaran oberts, de manera que no podem dir que hi ha un confinament domiciliari».

El paquet de mesures aprovat es tracta del mateix que la jutge d'instrucció va rebutjar el passat diumenge, ja que va considerar que les autoritats catalanes no eren competents per prendre aquestes mesures de confinament. Malgrat que va haver-hi un no inicial, ara, la Generalitat les podrà aplicar gràcies al decret llei aprovat aquest dimarts i que s'aplicarà a partir de les 00:00 hores d'aquest dimecres.

Quan es podrà sortir al carrer?

D'altra banda, la portaveu del Govern ha detallat que es podrà sortir al carrer sempre que es respecti la distància de seguretat i les mesures preventives, és a dir, l'ús de mascaretes, quelcom que ja era obligatori en tot el territori català. Així doncs, els habitants dels municipis que entren en aquest confinament 'tou' podran sortir de casa per anar a la feina, cuidar gent gran, menors d'edat, persones dependents o amb discapacitat o persones vulnerables.

Finalment, ha explicat que també es podrà sortir per realitzar activitats esportives, atendre horts o realitzar un examen. «El virus és aquí i hem de tenir en compte que és imprescindible seguir determinades precaucions, com mantenir la distància de seguretat, portar mascareta  i aplicar constants mesures d'higiene, perquè cada vegada que hi ha brots fem passos enrere», ha assenyalat Meritxell Budó.


Comentaris

envia el comentari