Diverses aplicacions en la pantalla d'un telèfon mòbil

Amb una condició: WhatsApp podrà accedir als missatges d'un xat si algú ho demana

Aquesta nova funció promet donar molt que parlar

WhatsApp ha estrenat una nova funció que promet donar molt que parlar. L'aplicació de missatgeria instantània s'ha convertit en una via de comunicació essencial en la nostra societat, un fet que s'ha reforçat amb la pandèmia del coronavirus, on no ens ha quedat més remei que comunicar-nos via 'online' amb els nostres éssers estimats.

Però la veritat és que WhatsApp també té competència directa: Telegram. Són molts els usuaris que afirmen que Telegram és una aplicació molt més completa que la de Mark Zuckerberg, encara que això no es veu reflectit en el nostre dia a dia, ja que WhatsApp segueix sent l'aplicació més utilitzada.

Doncs bé, durant els últims mesos, WhatsApp està implementant noves eines i funcions que tenen una infinitat d'utilitats, tot i que pensem que l'última va provocar molt murmuri.

La companyia podrà accedir al teu xat en cas de denúncia

WhatsApp podrà accedir als missatges de les nostres converses si denunciem a algun dels usuaris, és a dir, podran llegir els nostres missatges en cas que denunciem a algun usuari. Això sí: de forma limitada.

Fins ara, en cas d'informe entre usuaris, el sistema de WhatsApp elaborava una mena d'informe en el qual s'indiquen dades com si el nombre en qüestió havia estat denunciat prèviament. Però, com WhatsApp està xifrat d'extrem a extrem (és a dir, no es permet que ningú accedeixi a les converses), la companyia no tenia accés a la conversa en qüestió.

Però sembla que WhatsApp ha decidit fer un gran canvi en la seva manera de tractar la ciberseguretat i, segons ha explicat el portal 'Wabetainfo', en l'última versió beta per a mòbils Android s'ha afegit aquesta nova funció, en la qual si un usuari denúncia a un altre, doncs, la companyia pot verificar les converses a través d'una còpia dels xats.

Per la seva banda, perquè tot això sigui possible, els usuaris han d'autoritzar que WhatsApp tingui accés a aquest contingut, ja que la companyia no pot entrar en el nostre contingut, en cap concepte, sense aquesta autorització prèvia. A més, a l'hora de denunciar a un usuari, l'aplicació també et dona l'alternativa de bloquejar o eliminar a la persona en qüestió, així com els seus missatges. I, tot i que encara no ha arribat als nostres mòbils, tot indica que donarà molt enrenou a les xarxes.

Missatges que s'autodestrueixen

A més d'aquesta nova funció que ja es pot provar en la versió Beta, el portal 'WABetaInfo' també ha afirmat que s'està provant una nova eina que no deixarà a ningú indiferent. Es tracta d'una funció que permet que els missatges s'autodestrueixin. Sí, estàs llegint bé: a partir d'ara, els teus missatges podran eliminar-se sols.

El mateix WhatsApp ens explica per a què serveixen aquests missatges temporals a través del seu bloc oficial: «Si bé és genial poder guardar els records de familiars i amics, no cal que la majoria del contingut que enviem es guardi eternament», explica la companyia.

WhatsApp, a més, fa especial èmfasi que el seu objectiu és que les converses a través de la seva aplicació siguin tan similars com sigui possible a les converses en persona, «per la qual cosa no haurien de guardar-se per sempre».

A partir d'ara, podràs activar aquesta opció en els xats, i els missatges d'aquest podran desaparèixer en 7 dies. Això, segons WhatsApp, «ajudarà a fer que la conversa se senti més lleugera i privada». I, a tu, què et semblen aquestes noves actualitzacions de la companyia?