Wuhan celebra el retorn a la normalitat: multitudinària festa aquàtica sense mascareta ni distanciament social

La ciutat xinesa, origen de l'epidèmia de coronavirus, oblida la foscor del confinament i ja torna a rebre turistes

Festa musical aquàtica en un parc de la ciutat xinesa de Wuhan
Milers de persones es van reunir en la festa aquàtica celebrada aquest cap de setmana al Maya Beach de Wuhan. | Twitter / @AFP

La ciutat xinesa de Wuhan, origen de l'epidèmia de coronavirus que ha capgirat el món des de finals del mes de gener, torna a fer vida gairebé normal després de sis mesos. Com a símbol d'aquesta tornada a la normalitat, milers de persones han omplert les piscines parc aquàtic de Maya Beach de la metròpoli xinesa, en una festa en què les mascaretes i el distanciament social han quedat en un segon pla.

Aquells que van assistir a la festa aquàtica van poder gaudir d'actuacions de música en directe, activitats de piscina amb flotadors i tota mena de diversió, quedant enrere les imatges de ciutat fantasma que es van viure a la ciutat durant els mesos de gener, febrer, març i abril.

La capital de la regió de Hubei rep de nou turistes

La transformació de la capital de la regió de Hubei queda de manifest amb els carrers plens a vessar de gent, restaurants a ple rendiment, festes, ulleres de sol i la tornada dels turistes a la ciutat. D'aquesta manera, la població de Wuhan ha deixat enrere ja la pandèmia i l'angoixa viscuda, recuperant així la gairebé plena normalitat.

Tot i aquesta tornada a la normalitat, l'activitat econòmica encara està una mica afectada. Així, els mercats de la ciutat han anat reobrint portes, tot i que no a ple rendiment. Això, però, no ha passat el Mercat de Huanan, origen del coronavirus, que es va tancar el passat mes de gener i que no ha reprès la seva activitat.

La pandèmia va començar a Wuhan a finals de desembre de 2019, amb tres casos de pneumònia d'origen desconegut. El 23 de gener es va decretar el confinament dels 11 milions d'habitants de la metròpoli xinesa, que es va allargar fins al 8 d'abril, quan la capital de la regió de Hubei va celebrar amb focs artificials.


Comentaris

envia el comentari