Xavi Hernández celebra la Diada recordant els presos polítics

El futbolista ha aprofitat el seu compte d’Instagram per enviar un missatge a tots els habitants de Catalunya
Xavi Hernández en una imatge d'arxiu | Cedida

 

En un dia com avui, són nombroses les personalitats que aprofiten l’ocasió per celebrar la Diada de Catalunya. Ja sigui assistint a la manifestació de la Diagonal –o a qualsevol altra organitzada en els diferents municipis i ciutats catalans–, o a algun dels diferents actes que tenen lloc entre el 10 i l’11 de setembre, o bé a través de les xarxes socials, que es configuren com una solució idònia per aquells que no poden gaudir de la jornada des d’aquí, ja que així sembla que estiguin una mica més a prop de casa.  

 

Xavi Hernández ha tingut un record per la seva terra natal

Un clar exemple és el del terrassenc Xavi Hernández, excapità del FC Barcelona, que des de l’any 2015 resideix a la ciutat de Doha amb la seva família i forma part de l’equip Al Sadd. El català mai ha ocultat el seu punt de vista ni ha intentat enganyar a ningú pel que fa al seu pensament sobre la situació política a Catalunya, arribant a declarar el següent: «Que en un país democràtic hi hagi presos polítics em sembla molt fort».

 

Així les coses, en un dia de tanta importància com el de la Diada de la seva terra, el futbolista no ha volgut deixar escapar l’ocasió de felicitar a tots els catalans i catalanes que se senten orgullosos de viure aquí. I, per fer-ho, ha compartit una imatge on apareix junt amb la seva filla, regant unes flors del que suposem que serà el seu jardí, i amb una bandera catalana onejant al fons.

 

La publicació de Xavi ha aixecat polseguera

 

 

La instantània, a més, ve acompanyada del següent text, escrit en català, castellà i anglès: «Feliç Diada de Catalunya! Des de la distància, molt orgullós de tots els que lluiteu pels nostres drets. Tant dels que avui sou al carrer com dels que no hi podeu ser. Visca Catalunya!». A més, Xavi ha volgut concloure la publicació amb un ‘hashtag’ que clama: «Llibertat presos polítics».

 

Evidentment, la publicació no ha deixat indiferent a ningú, i mentre que alguns li donen les gràcies i el tracten «d’ídol», també es poden llegir comentaris de diversos detractors que ho consideren «una estupidesa» o que fins i tot l’han deixat de considerar un bon jugador, expressant que «et considerava probablement entre els 3 millors jugadors d’Espanya, però això sí que és lamentable», i provocant que alguns seguidors de l’esportista hagin respost amb un sarcàstic: «La selecció espanyola, sense Xavi, no tindria ni dues Eurocopes ni un mundial».