Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El futbolista Xavi Hernández i la seva esposa Nuria Cunillera

Torna el Xavi més solidari amb una enorme donació econòmica a l'Hospital de Terrassa

Els diners serviran per millorar les estructures de diversos centres sanitaris

El futbolista Xavi Hernández i la seva esposa Nuria Cunillera
Xavi Hernández i la seva família han donat 150.000 euros | Catalunya Diari

L'exfutbolista del FC Barcelona i actual entrenador de l'Al Sadd (Qatar), Xavi Hernández, juntament amb la seva família, ha donat 150.000 euros al Consorci Sanitari de Terrassa  (CST), col·laborant així amb la ciutat del Vallès Occidental on va néixer.

Uns recursos  que es destinaran, d'una banda, al mòdul d'intel·ligència d'aire, desenvolupat per l'empresa Proton New Energy Future, juntament amb el CST, i per l'altre, a «humanitzar» l'espai d'obstetrícia i sala de parts de l'Hospital de Terrassa, segons ha informat el CST aquest dijous en un comunicat.

La donació s'investirà en sanitat catalana i internacional

En el cas de la inversió en el mòdul, servirà per a unir-lo a respiradors i proveir a dues persones al mateix temps utilitzant un únic aparell. D'aquesta manera, augmentarà la capacitat d'atenció mèdica en les UCI.

Així mateix, l'aportació de l'exfutbolista blaugrana es traduirà en 40 mòduls al sistema sanitari català que es distribuiran també, i a través de cooperació internacional, als  països més desfavorits.

El CST ha agraït aquesta donació d'Hernández i la seva família, remarcant que en «aquests moments tan difícils totes les ajudes són necessàries per a poder preparar els centres sanitaris adequadament» davant possibles  rebrots de coronavirus.

Diverses donacions blaugranes 

No és la primera vegada que Xavi  i la seva parella, Núria Cunillera, aporten el seu gra de sorra per ajudar en la lluita contra la Covid-19. Durant el passat mes d'abril, durant un dels punts àlgids de la crisi sanitària, la parella va donar un milió d'euros a l'Hospital Clínic de Barcelonaper ajudar a trobar el tractament contra el coronavirus.

Hernández no ha estat l'únic blaugrana  que s'ha sumat a la causa. Ja ho van fer, també mesos enrere, alguns jugadors com Leo Messi o Pep Guardiola, qui mai dubta a col·laborar en diferents causes benèfiques molt abans de l'inici de la pandèmia. Així, l'actual capità va acceptar de bones maneres la baixada del sou a tota la plantilla del FC Barcelona  a causa de la crisi causada pel coronavirus.