Xavi Hernández, indignat amb la situació dels presos polítics

El jugador ha defensat la celebració d'un referèndum per decidir el futur de Catalunya
Moment en què el futbolista Xavi Hernández va votar a l'ambaixada espanyola de Qatar
Moment en què el futbolista Xavi Hernández va votar a l'ambaixada espanyola de Qatar | CatalunyaDiari.cat

Fa uns dies, Xavi Hernández, exjugador del Barça, va sorprendre tothom quan va publicar una foto en la qual apareixia votant a l'ambaixada espanyola a Qatar. La polèmica va arribar quan la gent el va començar a criticar i aplaudir, a parts més o menys iguals, per vestir una samarreta groga en el moment de la votació, una clara referència a la campanya d'alliberament dels presos polítics de les entitats sobiranistes.

 

El groc, un color fora de la casualitat

Ahir, Xavi Hernández va reaparèixer amb una entrevista a 'Catalunya Radio' en la que va comentar l'actualitat política de Catalunya i l'esportiva. Sobre la polèmica de la seva samarreta groga, Xavi va deixar clar que no va ser una casualitat. «Que en un país democràtic hi hagi presos polítics em sembla molt fort. Vaig votar de groc volent. Aquí les casualitats no serveixen. Ho vaig fer perquè vaig voler i si digués el contrari, seria un hipòcrita».

Xavi, a favor d'un referèndum

Seguint amb el tema polític, l'exjugador del Barça es va reafirmar en la seva defensa d'un referèndum per decidir el futur de Catalunya. «Sempre he sigut partidari de fer coses pel país. Vull que hi hagi un referèndum, que la gent faci la seva».

 

Xavi Hernández, amb la samarreta del Barça, al centre de la polèmica
Xavi Hernández, amb la samarreta del Barça, al centre de la polèmica | EFE

 

El clàssic és un partit molt important per tots dos equips

Finalment, Xavi Hernández també va parlar de l'actualitat més propera del Barça, el clàssic. «El Madrid anirà més 'tensionat'. Potser els veiem més agressius, més a l'atac. L'equip ha de sortir a guanyar. Però compte, pel Barça també és important. Poden eliminar l'etern rival de la lluita pel títol». Sobre l'arribada de Valverde, Xavi va dir que «ha revitalitzat l'ADN Barça, es nota en els jugadors».

 

El futur de Xavi es decidirà al març

Actualment, Xavi Hernández és jugador de l'Al Sadd de Qatar, però va afirmar que al març decidirà què farà amb el seu futur més pròxim. Encara no té clar si seguir o no com a jugador, ja que va assegurar que per ser entrenador necessita més bagatge.Comentaris

envia el comentari