YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Xavi Hernández es retira: se'n va el millor jugador català de la història

El de Terrassa penjarà les botes als 39 anys per ser entrenador

Xavi Hernández, del camp a la banqueta | CatalunyaDiari.cat

El millor jugador de futbol català de tots els temps penja les botes. Xavi Hernández, llegenda viva del Barça, ja no serà futbolista després d'aquesta temporada i començarà la seva carrera com entrenador al Qatar, tal com estava previst. 

La carta de comiat de Xavi

Xavi ha confirmat el que era un secret a veus amb una carta, que ha enviat a diversos mitjans de comunicació, i que els oferim completa i exactament com l'ha escrit a continuació.

«El futbol és una eina magnífica per unir les persones i canviar vides a millor. Al març vaig tenir el privilegi de visitar l'Índia per primera vegada, i em va inspirar la història de Umesh Rathod, 1 futboler empedreït de 15 anys que vaig conèixer a Bombai.

  

Umesh s'enfronta diàriament a nombroses dificultats en la comunitat de barraques on viu. Allà l'accés a l'aigua és limitat i alguns nens es veuen obligats a deixar el col·legi per treballar i així ajudar les seves famílies.

  

No obstant això, els pares d'Umesh van insistir que seguís estudiant i el van animar a seguir la seva passió: el futbol. Vaig conèixer a la seva família i em va ensenyar la seva casa, les seves medalles i els seus trofeus. Estava emocionat amb la visita i el mateix em va passar a mi. Em vaig adonar gairebé immediatament que té l'actitud i el caràcter adequats per afrontar qualsevol situació, i el futbol l'ajudarà enormement.

  

La nostra trobada a Mumbai va ser només un exemple de com Generation Amazing - programa creat el 2018 amb l'objectiu que el Mundial de 2022 tingui un llegat humà i social, està utilitzant el poder del futbol per canviar vides i fer possible un desenvolupament social sostenible a comunitats com la d'Umesh.

  

A Mumbai celebrem que Generation Amazing ha començat a construir un camp de futbol comunitari que gaudiran tant Umesh, com els seus veïns, entre ells Poonam, una futbolista de 19 anys que a més entrena a nens de la seva comunitat.

  

Des de petit vaig tenir clar que el futbol era la meva passió. És la meva vida. Visitar l'Índia i conèixer a aquests nens ha estat una experiència meravellosa. La llibertat que se sent de nen és incomparable i, per això, poder ajudar a aquests nens m'ha fet sentir molt orgullós i feliç. El futbol pot canviar el món, sens dubte.

  

En Umesh vaig veure la felicitat que produeix el futbol, ​​que em va portar enrere en el temps, a la sensació de voler triomfar. Durant les pròximes quatre setmanes, penjaré  les botes per jugar els últims partits d'una carrera inoblidable que s'ha prolongat durant 21 anys i m'ha portat per tot el món.

  

Guanyar la Lliga de les Estrelles de Qatar, l'únic títol que em faltava, ha estat un final perfecte per a la meva carrera com a jugador a Qatar. Des que vaig arribar, havíem guanyat tot excepte la lliga, així que me n'alegro molt per Al-Sadd Sports Club, un equip admirable que ha treballat molt dur per guanyar merescudament aquest títol.

  

Com a esportista, mai et canses de guanyar. Un cop guanyat un títol, sempre vols guanyar més. Tenim una molt bona generació de jugadors de futbol a Qatar, molts d'ells de la selecció nacional que va guanyar la Copa Asiàtica a principis d'aquest any.

  

Ha estat un privilegi jugar a futbol fins als 39 anys i ara m'agradaria acabar la temporada al cim guanyant la Copa del Amir i arribant a la següent fase a la Lliga de Campions d'Àsia. Aquesta és la meva última temporada com a jugador, però estic desitjant veure què em depara el futur com a entrenador.

  

La meva filosofia com a entrenador reflecteix l'estil que desenvolupem durant molts anys sota la influència de Johan Cruyff i de La Masia, i que té el seu màxim exponent en la manera de jugar a futbol al Barcelona. M'encanta veure els equips prendre la iniciativa en el camp, el futbol d'atac i tornar a l'essència del que tots estimem des dels nostres dies d'infància: el futbol de possessió.

  

El que he aconseguit en les últimes dues dècades ha estat un privilegi i, per això, crec que és el meu deure treure la iniciativa del camp i tornar a través del futbol sempre que em sigui possible. És per això que el meu treball amb Generation Amazing és tan important per a mi, i espero continuar amb aquest meravellós programa i el magnífic projecte que és Qatar 2022.

  

Umesh és un dels més de 250,000 joves als quals hem arribat fins a la data. Generation Amazing ha construït 28 camps de futbol en aquesta regió ia Àsia, creant programes que eduquen i preparen els joves perquè esdevinguin líders en les seves comunitats a través del poder unificador del futbol.»


Comentaris

envia el comentari