Imatge d'arxiu on es pot veure l'exbisbe de Solsona, Xavier Novell, entrant en un cotxe

Xavier Novell va renunciar al bisbat de Solsona perquè manté una relació sentimental

Segons el mitjà 'ReligiónDigital', la parella de l'exprelat és l'escriptora Sílvia Caballol

Xavier Novell va presentar la seva renúncia com a bisbe de Solsona perquè manté una relació sentimental amb una dona. Així ho ha avançat el mitjà especialitzat 'ReligiónDigital', que ha assegurat que la parella de l'exbisbe és l'escriptora Sílvia Caballol. Segons el citat mitjà, Novell s'ha traslladat a Manresa per conviure amb Caballol i ja busca feina a la comarca del Bages com a enginyer agrònom.

«M'he enamorat i vull fer les coses bé». Aquestes són les paraules que l'exbisbe hauria dit per justificar la seva renúncia a la vida canònica, segons va publicar fa una setmana el periodista religiós Jesús Bastante. En aquest sentit, cal recordar que Novell va explicar que la seva dimissió era per «motius personals».

Aquests motius personals de Novell, de 52 anys, tenen ara nom i cognom. Sílvia Caballol, nascuda fa 38 anys a Súria (Bages), està divorciada, té dos fills i és psicòloga de professió. A més també és escriptora i ha publicat diverses novel·les eròtiques, encara que també escriu sobre satanisme.

Un bisbe envoltat per la polèmica

La renúncia com a bisbe de Solsona ha estat el punt final a la trajectòria eclesiàstica de Xavier Novell, que sempre ha estat envoltat per la polèmica. El que va ser el bisbe més jove de Catalunya —41 anys— quan va ser nomenat l'any 2010 ha fet polèmiques declaracions sobre l'avortament, l'homosexualitat o l'eutanàsia. Així mateix, també ha tingut controvèrsies amb el procés independentista.

Una de les polèmiques més rellevants va tenir lloc l'any 2017, quan va vincular l'homosexualitat amb «l'absència d'una figura paterna». Arran d'aquestes declaracions, Novell va haver de sortir escortat d'una missa a Tàrrega i va ser declarat persona 'non grata' per l'Ajuntament de Cervera. Entitats LGTBI han denunciat els seus discursos «homòfobs i misògins», recollint signatures contra ell.

Pel que fa l'avortament, el passat mes de febrer, en una de les seves glosses, va assegurar que «és el genocidi més greu i terrible de l'humanitat». Així mateix, pels que fa al procés independentista s'ha mostrat contradictori. L'any 2013 va prohibir els capellans de la diòcesi tocar les campanes per la Via Catalana, mentre que l'any següent va fer una crida a votar en la consulta del 9-N.