App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

La Xina dona la pitjor notícia sobre el seu rebrot de coronavirus

El nombre de contagis després del rebrot detectat al mercat de Xinfadi, a Pequín, segueix creixent

Imatge d'un mercat de menjar a la Xina
Els mercats de Xina s'han convertit en diversos focus de contagis | EFE

La preocupació pels rebrots de coronavirus a la capital de la Xina, Pequín, segueix creixent. Tot i la rapidesa amb la qual han actuat les autoritats, tancant barris residencials, escoles i mitjans de transport de la ciutat, el nombre de contagis augmenta progressivamentdes que es va diagnosticar el primer brot al mercat de verdures de Xinfadi.

Com ja s'havia notificat amb anterioritat, es tracta del mercat majorista de Pequín amb una superfície de 112 hectàrees i més de 1.500 empleats. Està situat al sud-oest de la capital i aporta el 90 per cent de fruita fresca i verdura de la ciutat. Amb un moviment econòmic que supera els 18.400 milions de dòlars, la influència i importància d'aquest mercat és enorme, per això, també ho és el rebrot.

Brot de coronavirus a Xinfadi, Xina

Ara farà 10 dies es va detectar un focus de contagi asimptomàtic en aquest mercat, i des d'aquell moment, les autoritats van començar a realitzar test massius i a tancar els barris més propers a l'epicentre.

L'objectiu era frenar l'expansió de virus sense la necessitat de tancar tota la ciutat, tal com es va realitzar en Wuhan el principi de la pandèmia. De 45 persones que van donar positiu quan es va detectar el brot, ara n'hi ha més de 230, segons els últims recomptes, una xifra que no para de créixer malgrat les dràstiques mesures imposades pel govern xinès.

Proves massives per frenar l'expansió

Cada dia se sumen una mitjana de 20 nous diagnòstics a la capital, segons informen les autoritats. Una xifra molt elevada si tenim en compte que durant diverses setmanes el país asiàtic, epicentre de la pandèmia, no va registrar nous contagis. De fet, la Xina havia estat un dels primers països en iniciar la 'nova normalitat'.

El  govern  ja ha fet proves massives a més de dos milions de persones de la capital, entre elles totes les persones relacionades amb el mercat. Les autoritats consideren que la detecció ràpida és crucial per evitar l'expansió del virus. Tot i que el  rebrot  sembla controlat, s'espera que el nombre de contagis segueixi augmentant en els pròxims dies.


Comentaris

envia el comentari