Ciutadana xinesa amb mascareta

La Xina confirma que el nou coronavirus es contagia entre humans

En un primer moment es pensava que només era transmissible d'animals a persones

La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha confirmat que el nou coronavirus (2019-nCoV) també es transmet entre humans, tot i que en un primer moment es pensava que només era transmissible d'animals a persones.

El líder de l'equip d'experts de la comissió, Zhong Nanshan, ha explicat que dos pacients de la província meridional de Guangdong han estat infectats pel virus per contacte humà. «Els pacients van quedar infectats després que els seus familiars viatgessin a Wuhan i es contagiessin», explica l'expert.

L'alerta es desplaça a Beijing, Shanghai, el Japó, Corea del Sud i Tailàndia

De la mateixa forma, s'ha confirmat que almenys 15 treballadors mèdics de Wuhan han estat ja infectats i que, fins i tot, un d'ells es troba en estat crític. Paral·lelament, l'alerta per possibles infeccions es desplaça fins a Beijing, Shanghai, el Japó, Corea del Sud i Tailàndia. 

Fins al moment hi ha quatre morts confirmades i 198 contagiats en el municipi, 35 d'ells en estat greu i 9 en estat crític. Per la seva banda, el degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Hong Kong, Gabriel Leung, ha iniciat una investigació independent i ja ha estimat que el brot s'ha estés a una vintena de ciutats i que, el més probable és que hagi infectat a «més de 1.700 persones».

El brot es va originar en un mercat de peix i marisc

El brot es va originar en un mercat de peix i marisc a la ciutat de Wuhan, al centre de la Xina, on es venien també aus, conills i serps. El recinte en qüestió va ser clausurat i desinfectat dies després de l'aparició del virus que, recordem, en un primer moment es creia que només era transmissible d'animals a humans.

Els símptomes majoritaris entre els afectats són febre i fatiga, així com tos seca i a vegades dificultats per respirar. Finalment, el líder de l'equip d'experts de la comissió ha confirmat que «en l'actualitat no existeix una cura especial per aquest nou coronavirus» i que les mesures que s'estan prenent són d'aïllament i medicació dels afectats.

També et poden interessar...