Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santuari de Sant Magí de la Brufaganya

Els Xiquets de Tarragona organitzen una pujada a Sant Magí de Brufaganya

Els matalassers han organitzat l’activitat per aquest cap de setmana

Santuari de Sant Magí de la Brufaganya
Els Xiquets de Tarragona organitzen aquest cap de setmana una pujada a Sant Magí de Brufaganya | Viquipedia

Tot i no tenir cap actuació prevista, els Xiquets de Tarragona no aturaran l’activitat aquest cap de setmana. Els ratllats han organitzat una pujada a l'ermita de Sant Magí de Brufaganya amb motiu de l’Aplec de Santa Rosa.

 

L’expedició dels Xiquets sortirà de Tarragona el pròxim dissabte 8 de juny i s’aturarà a esmorzar a l’Argilaga. Després està previst que s’aturin a dinar. Al vespre, arribaran al municipi de Querol (Alt Camp) on soparan i faran nit.

 

L’endemà, diumenge 9 de juny, els ratllats sortiran de Querol de bon matí. Es preveu que durant el dia s’aturin a esmorzar a Santa Perpètua de Gaià. Al migdia, arribaran al santuari de Sant Magí de Brufaganya on està previst que alcin un pilar i després dinin. Un cop finalitzat l’àpat hi haurà el retorn cap a Tarragona.

 

L’excursió a Sant Magí serà un punt de reflexió pels Xiquets per posar-se a punt per a l’estiu casteller. Fins al moment, la colla degana de la capital tarragonina el 3de8 (4 descarregats + 1 intent desmuntat), el 4de8 (2 descarregats + 1 carregat), el 5de7 (6 descarregats) i el 4de7 amb l’agulla (5 descarregats) com a màximes construccions.

On es troba Sant Magí de Brufaganya?

Sant Magí de Brufaganya és un santuari situat a 760 metres d’altitud. Està situat sobre el començament del Torrent de Sant Magí, al terme municipal de Pontils (Conca de Barberà). Forma part del nucli de Rocamora i Sant Magí de Brufaganya. S’hi accedeix per una desviació en la carretera de Pontils a la Llacuna.

 

És un recinte format per una església, un edifici conventual i altres dependències, com l’actual rectoria. El conjunt, força heterogeni, palesa les diferents etapes constructives que ha sofert, a causa de les diferents ampliacions i saquejos que ha sofert durant el 1714, el 1835 i el 1936.

L’església és d’una sola nau amb capelles laterals i conté un cambril en presbiteri. La nau té quatre trams amb volta de canó i llunetes sobre els arcs faixons de mig punt, així com pilars amb pilastres de cornises motllurades.

 

Les capelles laterals estan cobertes amb volta d’aresta i la capçalera per una cúpula rebaixada sobre petxines. Darrere l’altar s’aixeca un cambril amb una imatge del Sant titular. Al costat de l’epístola s’observen les restes del cor dels monjos, que es comunicaven amb l’església a través de gelosies de fusta. Sota la cúpula es troba la cripta.