Agents dels Mossos d'Esquadra fent control de trànsit en un carretera

No hi estan d'acord: Una zona de Catalunya vol toc de queda a tots els seus municipis

L'alcaldessa de Tremp creu que el toc de queda no serà efectiu al Pallars i que s'hauria d'aplicar a tota la comarca

Bona part de Catalunya tornarà al toc de queda a partir d'aquest cap de setmana. Es tracta d'un confinament nocturn que afectarà un total de 158 municipis catalans, que serà d'1 a 6 de la matinada i que durarà, en principi, una setmana. Tot això, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no diu el contrari i acaba tombant judicialment la mesura que vol aplicar el Govern.

En les hores prèvies a l'anunci oficial per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès, diverses poblacions catalanes ja havien demanat aquest toc de queda. Estem parlant de localitats destacades com Badalona, Sant Cugat i també la capital catalana: Barcelona

Ara, amb el toc de queda decretat a partir d'aquest cap de setmana, les peticions dels municipis al Govern no s'atura. I és que n'hi ha que veuen insuficient el toc de queda municipal i demanen que passi a ser comarcal en alguns casos. És el cas de l'alcaldessa de Tremp (Pallars Jussà), Maria Pilar Cases, d'Esquerra.

Tremp demana el toc de queda comarcal

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, veu bé l'aplicació del toc de queda al municipi perquè creu que s'havien de prendre mesures excepcionals davant l'augment de casos de Covid-19. Cases, però, considera que aquest confinament nocturn queda curt i que s'hauria d'aplicar comarcalment.

L'alcaldessa ha argumentat que els joves de Tremp només s'hauran de desplaçar al municipi veí de Talarn. Allí no hi haurà toc de queda i no es disposa de policia municipal per evitar aglomeracions. 

Cases ha recordat que el toc de queda serà municipal i, per tant, d'aplicació als 29 nuclis agregats del municipi. L'alcaldessa ha lamentat que nuclis amb poca població també hauran de complir amb el confinament nocturn. Estem parlant de nuclis com Palau de Noguera (75 habitants), Suterranya (58), Santa Engràcia (26) o el pont d'Orrit (17). I, fins i tot, Sapeira, Claret o Claramunt, amb menys de mitja dotzena d'habitants.

Maria Pilar Cases s'ha mostrat pessimista i diu que «les concentracions hi continuaran sent» si el toc de queda només s'aplica al municipi de Tremp. Per aquest motiu, s'ha mostrat partidària d'un toc de queda comarcal.

Des de l'Ajuntament de Tremp, la policia municipal vetllarà aquest dissabte per fer complir la mesura si ja és efectiva. El consistori confia en la responsabilitat dels joves per reduir els contagis.