URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

El Zoo de Barcelona passarà de tenir 300 espècies a tenir-ne només 11

El director del parc valora dimitir perquè considera que el nou projecte suposarà el tancament de les instal·lacions

Cartell d'entrada al Zoo de Barcelona
El Zoo de Barcelona compta actualment amb 300 espècies diferents d'animals | Arxiu

Actualment el Zoo de Barcelona compta amb un total de 2.000 animals de 300 espècies diferents, però no per gaire temps. L'Ajuntament ha aprovat una nova versió del 'Pla Estratègic del Zoo' que, en línia amb la iniciativa ciutadana 'Zoo XXI', limitarà a onze les espècies que s'hi podran reproduir. El nou projecte, contrari a la reproducció d'espècies que no es poden alliberar, contempla a més una inversió de 65 milions d'euros en equipament. 

El president del comitè d'empresa, Jesús Cabana, ha lamentat que si la iniciativa es porta a terme significarà «la mort del zoo a curt termini» perquè «amb onze espècies un zoo no és un zoo» i sortir de les organitzacions internacionals provocarà «aïllament».

«Prou mentides, volem solucions»

Treballadors del Zoo de Barcelona
Els treballadors del Zoo, contraris a la iniciativa animalista 'Zoo XXI' | CatalunyaDiari.cat

 

A la comissió  d'aquest passat dimecres on es debatia la qüestió, hi van accedir un centenar de treballadors del Zoo amb samarretes amb el lema «prou mentides, volem solucions» i diverses pancartes contràries a la nova aprovació, amb frases com «zoo de Barcelona és conservació, educació i recerca» o «no és animalisme, és urbanisme».

  

«Amb onze espècies un zoo no és un zoo, i això és el que parla la iniciativa ciutadana, de tenir onze espècies i ni tant sols diu les espècies que son», lamenta el president del comitè d'empresa del Zoo de Barcelona, Jesús Cabana. «Si diuen que volen tancar el zoo i compten amb el suport del govern i diversos partits, està tot dit», ha manifestat.

Una inversió de 65 milions d'euros

Imatge d'un lleó al Zoo de Barcelona | Zoo de Barcelona

 

La regidora d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que el nou pla suposa la inversió de 65 milions d'euros fins el 2031 i que cal tirar-lo endavant perquè «no ens podíem quedar en el punt on estàvem fins ara». 

  

Sanz també ha fet una crida a implicar veïns i entitats en la transformació de l'espai. Pel que fa a la proposta ciutadana, ha dit que la «feia feliç» perquè «és bona notícia de salut democràtica de la ciutat»

  


Comentaris

envia el comentari