El Govern i el ministeri d'Indústria emplacen Nissan a presentar alternatives al tancament

L'executiu català i l'espanyol s'han reunit amb representants del comitè d'empresa | Els sindicats han titllat la trobada de «molt positiva»

El Govern català, el ministeri d'Indústria i els representants dels treballadors de Nissan han acordat aquest dilluns exigir a l'Aliança de Renault, Nissan i Mitsubishi que presenti «alternatives al tancament» de les plantes de Catalunya, segons han indicat fonts del govern espanyol.

En una reunió telemàtica en què han participat la consellera Àngels Chacón, la ministra Reyes Maroto i els representants del comitè d'empresa, s'ha pactat reforçar la «unitat d'acció» i fer «un pas més» per demanar a l'Aliança solucions per les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. Des del ministeri d'Indústria valoren «molt positivament» la trobada i la «sintonia» amb la Generalitat i els sindicats per respondre a la situació creada a Nissan.

El Govern destaca la «unitat d'acció» amb l'executiu espanyol

Fonts de la conselleria d'Empresa i Coneixement afirmen que la trobada ha estat una nova reunió de seguiment per insistir en «buscar totes les alternatives possibles per garantir la continuïtat de l'ocupació que genera Nissan». A més, han remarcat que es segueix insistint a l'empresa perquè presenti la memòria justificativa de la seva decisió de tancar.

  

  

automociómilions d'eurosmesures

  

De fet, la presència de la ministra Maroto a la reunió d'aquest dilluns no estava prevista, però fonts d'Indústria indiquen que finalment ha pogut participar-hi i ha volgut «traslladar en persona» el seu suport als treballadors de Nissan. A la trobada, també hi havia la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el Secretari d'Indústria, Raül Blanco. Aquest tipus de reunions es fan de forma periòdica i totes les parts s'han emplaçat a continuar-les.

  

CCOO insisteix que el tancament atempta contra els «interessos generals»

D'altra banda, el sindicat CCOO ha valorat de forma positiva la reunió i ha anunciat la voluntat de fer seguiment de les gestions a les quals s'han compromès les diferents administracions. També ha advertit que mantindran les mobilitzacions per «lluitar contra el tancament», i ha fet una crida a la manifestació del dijous vinent al matí al passeig de Gràcia de Barcelona.

  

  

reforma laboralexpedientsinteressos generals

"El canvi notable amb els dies de quarantena que el ministre Illa està estudiant" "La pregunta que ha descol·locat completament Fernando Simón: «No em sembla lògic»"