Una funerària cobra per un enterrament més de 6.000 euros a una família sense recursos de Viladecans

L'empresa de serveis funeràris Àltima ha sigut denunciada davant l'Agència Catalana de Consum

La funerària Àltima va cobrar 6.413 euros a una pensionista de Viladecans que cobrava 600 euros mensuals. La família de T. G., que va morir el passat 4 de gener a la residència Sant Miquel de Castelldefels, ha posat fins a cinc reclamacions contra l'empresa de serveis funeraris davant l'Agència Catalana de Consum.

"Quan va morir la nostra mare ens van citar l'endemà al tanatori Àltima de Gavà, on vam explicar que no tenia assegurança de defunció, ni mitjans econòmics", ha explicat L. A., una de les filles de la difunta, que ha manifestat que els responsables de la funerària el van dir "en tot moment els ajudarien".


 

«En una sala, vam demanar informació pels qui no tenen per pagar, i ens van dir que allò era cosa de l'Ajuntament, que era millor contractar i que el servei s'ha de fer aviat», ha expressat L. A. que, acompanyada de la seva germana, assegura haver sol·licitat "en tot moment" el servei més econòmic. «L'ensurt ens va arribar amb el total de la factura, més de 6.000 euros, i vam advertir que no sabíem com pagar aquesta quantitat, però en tot moment ens van dir que no ens preocupéssim». Després d'enterrar T. G. al cementiri de Viladecans, els familiars han denunciat la falta d'informació i l'abús de la funerària.


Segons explica la L. A., l'Ajuntament de Viladecans es va negar a entregar un document acreditatiu de la desfavorable situació econòmica familiar amb l'argument que el termini havia expirat. «Vam parlar amb una assistenta social del consistori i ens va dir que ja era massa tard per ajudar-nos i que no podien fer res», ha lamentat la filla, que assegura que des de la residència on vivia la seva mare els hi van assegurar que tenien quinze dies per sol·licitar ajuda als serveis socials.


L'Associació Contra Abusos Funeraris s'ha sumat a la denúncia. «Vaig enviar un correu a serveis socials i em van reconèixer que no sabien gairebé res dels serveis subvencionats per a famílies en situació de risc», ha comentat un assessor de l'organització, José Luis Manzano, que ha afirmat que la llei obliga a publicar les tarifes tant al consistori com a les empreses de funeràries.

Comentaris

envia el comentari