¿Per què la gent treballa en un coworking?

SKEPP et revela quines són les raons de l'èxit dels coworkings.

Sembla increïble que la gent pagui per treballar en una taula compartida en comptes de treballar des de casa. Però cada vegada més estan florint centres de coworking a Barcelona, com pots comprovar en la nostra pàgina web. Pega-li una ullada a tota flota de llocs de coworking que tenim només a Barcelona!

Interior d'una oficina coworking amb una taula llarga i cadires per a reunions

El meravellós coworking a la Ronda de Sant Pere 16, Barcelona Eixample

Des de SKEPP et anem a descobrir les raons essencials perquè la gent opta pels coworkings.

1 Les persones volen persones

Estalviar-se el estrès de el trajecte a treball és un punt positiu, però treballar des de casa pot significar una espantoses solitud. Hi haurà moments en què et vindrà  gust tenir contacte humà i xerrar amb algú. Recorda les plantes són agraïdes si les parles, o això diu la creença urbana. Però per més que els expliquis acudits no es van a riure.

2 Els serveis

Evidentment en un coworking trobaràs més serveis que a casa. Possiblement esculls un coworking perquè no disposes de un pressupost molt ample per el establiment del teu negoci. Per això, et surt més rendible llogar un lloc flexible i “disposar dels serveis que necessites quan els necessites”. És a dir, habitualment es llogaria una oficina amb sales de reunions i això repercutirà en el preu per exemple. No obstant això, si llogues un lloc de coworking probablement tinguis un mínim de 4 mensuals per utilitzar les sales de reunions incloses en el preu, i els mesos que necessitis més hores pots adquirir-les per preu addicional.

3 Professionalitat

Si tens una marca o treballes per una, de segur que hauràs de conèixer o reunir-te amb clients. Què creus que dóna una millor imatge rebre als teus compradors a la sala de casa teva o en un centre de negocis? És clar. Un consell que et ajudarà molt: quan més cuides l’entorn i la experiència de la relació amb els teus clients, més valorats i satisfets se sentiran.

4 Un millor maneig de el temps

Si treballes a casa mai haurà aconseguiràs una rutina laboral, perquè el principi i el final dels teus jornada seran difusos. Et costarà posar-se a treballar perquè procrastinar és més temptador a casa que en una oficina, o mai trobaràs el moment per parar de contestar emails. D'altra banda, els teus familiars i els teus amics no es prendran seriosament les teves tasques o els teus horaris, això farà que et molestin contínuament (i possiblement et costi dir que no a les seves peticions per l'afecte que els tens encara que això suposi posar les teves obligacions o les teves metes en segon pla).

5 Coses noves

Reunió de treball a l'interior d'una oficina

Reunió al coworking del Carrer de Blesa 27, Barcelona Sants

En els coworkings es realitzen moltes activitats: tallers, esdeveniments, festes, classes de ioga etc. Deixant de banda l'agenda dels coworkings, treballar amb professionals de diferents sectors és molt nutritiu per al creixement personal. Sempre tindràs l'oportunitat d'aprendre coses noves.

6 Concentració 

La rentadora, el carter, els veïns o de més distraccions et faran que perdis el ritme constantment i et costarà més focalitzar en el teu treball. En un coworking et concentres molt més i millor perquè et trobaràs en un ambient laboral.

7 Flexibilitat 

Si no us agrada la teva taula et vas a una altra, i si directament el que no t'agrada és el coworking et vas altra, perquè els contractes són barats i tenen temporalitats curtes. A més les hores són adaptables, pots triar anar de dilluns a divendres, dues vegades per setmana o fins i tot comprar una passada d'un dia.

8 Sortir de casa

Les persones necessitem sortir de casa, aclarir i estar en contacte amb la realitat és fonamental per al teu estat anímic. Si ja vius lògicament a casa teva i li afegeixes treballar també aquí, et deprimiràs i tu vida social es reduirà com mai.

9 “Postureo”

Hem de confessar que el que estaves pensant abans de llegir aquest article és cert. Els coworkings també té el seu punt de "postureo", perquè queda millor dir treball en coworking que el sofà de casa meva sota l'atenta mirada del meu gat.


Comentaris

envia el comentari