ATENCI√ď

ūüö® Un terratr√®mol sacseja el Ripoll√®s

Un mes de juny carregat d'actes populars per a la Festa Major de Sant Pere de Reus

La programació va donar el seu tret de sortida el passat dimecres 12 de juny, allargant-se fins al dia 30
 
Una d les Tronades de Sant Pere a Reus | Laia Solanellas

 

Ja fa gaireb√© una setmana que Reus, al Baix Camp, est√† escalfant motors per a l'esperada Festa Major de Sant Pere. Una celebraci√≥ reconeguda com a Festa Patrimonial d'Inter√®s Nacional que reuneix a reusencs, reusenques i gent d'arreu del territori amb moltes ganes de gaudir d'uns dies carregats de festivitat, diversi√≥ i, sobretot, d'elements populars i culturals. Cal destacar-ne el foc com a principal protagonista, ja que ser√† el que acompanyi molts dels diferents actes que es duran a terme al municipi del Baix Camp.

  

La plaça del Mercadal esdevé un dels principals escenaris de la Festa Major de Sant Pere de Reus, ja que és l'encarregada d'acollir una elevada quantitat d'actes celebrats a la ciutat des de fa prop de tres centenars d'anys. Un d'aquests, i potser si parléssim amb els reusencs i reusenques ens dirien que és el més emblemàtic, és la Tronada. Aquesta dóna el tret de sortida al punt àlgid de la Festa Major, la qual precedeix els actes més importants. Durant tots els dies que duren les festes, aquesta ressona fins a quatre vegades en total a la plaça del Mercadal, esdevenint així un dels actes més esperats i característics.

 

Sant Pere a Reus √©s una de les festes majors destacades de Catalunya | Laia Solanellas

 

Una Festa Major marcada per elements de la cultura popular

El dissabte 22 de juny, el programa d'actes comen√ßa a allargar-se, sumant nombroses cites indispensables a la ciutat de Reus. Des d'un vermut electr√≤nic per a gaudir d'una estada en bona companyia, passant per visites guiades per descobrir la ciutat, fins a la gran Diada Castellera de Sant Pere, amb els Castellers de la Vila de Gr√†cia, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus, entre molts altres actes. 

 

Els elements populars del seguici tamb√© prenen rellev√†ncia, ja que desfilaran pels carrers del municipi del Baix Camp en nombroses ocasions. Les Festes Majors s√≥n un bon motiu perqu√® tot aquest seguici amenitzi els dies dels joves i no tan joves que estan de celebraci√≥. Per aix√≤, podreu gaudir de ballades, de diversos tipus de cercaviles, d'actuacions i molts actes m√©s.

 

El seguici compta amb nombrosos elements de la cultura popular | Laia Solanellas

 

Més d'una vintena d'actes durant la vigília de Sant Pere

A primera hora del matí del 28 de juny, per tal d'escalfar motors pel que serà un dia prometedor, es farà el Toc de Festa des del Campanar. Tot seguit sortirà la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l'Àliga arreu dels diferents carrers de la ciutat. Ja a la tarda, tindrà lloc la cercavila i els parlaments del Ball de Gitanes i del Ball de Pastorets, els quals tractaran els temes més actuals des d'un punt de vista satíric.

 

A ben tocar el vespre, s'iniciar√† l'anada a Completes del Seguici Festiu, el qual tornar√† juntament amb el tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus. Posteriorment, s'encendr√† una de les Tronades m√©s esperades per tothom, la qual anunciar√† ‚ÄĒara ja si‚ÄĒ l'inici de la revetlla. M√©s tard, diversos escenaris acolliran diferents concerts que amenitzaran la nit a tothom.

 

Espectacle pirotècnic de Sant Pere Reus | Laia Solanellas
 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aqu√≠!

Comentaris