Primer dia de juliol de ple estiu amb sol i una mica més de calor

Els núvols baixos seguiran apareixent en trams de la costa i a la tarda cauran alguns ruixats febles a Ponent i al Pirineu

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

La situació meteorològica seguirà molt tranquil·la en general aquest diumenge primer dia de juliol. El sol serà l’amo i senyor de gran part de la jornada arreu i la calor encara s’incrementarà una mica més amb temperatures que poden superar lleugerament els 35º de forma puntual a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. 

A la majoria de l’interior i prelitoral, els termòmetres es mouran entre els 30º i els 34º al centre del dia, mentre que a la costa hi farà una marcada sensació de xafogor. De fet, en trams del litoral hi seguiran apareixent alguns intervals de núvols baixos, sobretot a primer ai última hora del dia.

Els núvols baixos seguiran apareixent en trams de la costa
Els núvols baixos seguiran apareixent en trams de la costa | Arxiu

 

Alguns ruixats de tarda poc importants

De cara a la tarda, les nuvolades creixeran amb una mica més d’empenta a punts de muntanya i poden caure alguns xàfecs poc importants al Pirineu, principalment al de Lleida. En tot cas, serien fenòmens aïllats i febles.

No obstant, la nuvolositat augmentarà al vespre per Ponent i la vall de l’Ebre, on no es descarta alguna gotellada i ruixat feble fins la nit. En tot cas, no s’esperen, ni molt menys, grans precipitacions.

Més calor la propera setmana

El sol i la calor seguiran dominant a l'inici de la propera setmana
El sol i la calor seguiran dominant a l'inici de la propera setmana | Arxiu

 

De cara a la propera setmana, sembla que les temperatures encara volen pujar més amb un ambient plenament estiuenc. No serà una pujada molt destacada i la calor no serà gens excepcional, però sí que tindrem la sensació que els termòmetres van cap amunt amb sensació de xafogor a la costa.

En general, tindrem uns dies molt tranquils a l’espera de possibles canvis a finals de setmana. A partir de divendres i dissabte, podríem tenir un davallada de les temperatures i un increment de la inestabilitat. Una situació, però, que haurem d’anar confirmant al llarg dels dies ja que encara queda molt. En tot cas, els mapes indiquen que no seria un canvi tan marcat com el que hem tingut aquest passat dijous. 


Comentaris

envia el comentari