Sortida de sol aquest dimarts al Moianès

Primer de Maig marcat pel sol i més calor al migdia a l’espera d’alguns canvis

Encara quedaran restes d’intervals de núvols baixos al litoral i prelitoral de Barcelona, principalment, i a la tarda cauran més xàfecs al voltant del Pirineu

El temps continua millorant aquest dimecres, Primer de Maig, amb un ambient primaveral marcat pel sol com a gran protagonista  en conjunt i unes temperatures que pujaran encara més i, inclús, farà calor al migdia a gran part de Catalunya. No obstant, encara quedaran algunes restes de núvols baixos i cauran xàfecs de tarda, mentre que el temps canviarà de cara al cap de setmana.

De moment, dimecres ens llevarem amb força núvols baixos al litoral i prelitoral de Barcelona i zones interiors, així com en altres trams de la costa, però es trencaran ràpidament i deixaran pas a un ambient assolellat en conjunt, tot i que quedaran algunes restes de núvols que no acabaran de marxar. També hi haurà algunes boires en fondalades interiors.

De cara a la tarda, les nuvolades creixeran amb més ganes al Pirineu i Prepirineu i deixaran xàfecs i tempestes que poden arribar a zones properes. Al vespre augmentaran de nou els núvols baixos al litoral.

Sortida de sol aquest dimarts al Moianès
Aquest dimecres el sol dominarà a gran part de Catalunya | MeteoMoià

 

Més calor al migdia

Les temperatures tiren clarament cap amunt aquest dimecres festiu i tindrem ambient càlid al migdia  a gran part del territori, inclús una mica xafogós a zones de la costa. En general, la majoria de màximes es mouran entre els 18º i 23º, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre tornaran a moure’s entre els 21º i 26º amb ambient càlid. 

Les mínimes es mantindran sense grans canvis o baixaran una mica amb poc fred en conjunt, ambient molt temperat inclús a prop de la costa, on les nocturnes es mouran entre els 10º i 15º. Tan sols hi pot haver alguna tímida glaçada al Pirineu.

Temps més mogut de cara al cap de setmana

Si fem una ullada als propers dies, dijous encara tindrem una situació similar amb força sol, calor al migdia i xàfecs de tarda al nord que s’estendran a més punts de Barcelona i Girona. A partir de divendres, però, arriba una bossa d’aire més fred que farà baixar les temperatures i portarà precipitacions entre el vespre i dissabte al matí a molts punts, quedant-se un cap de setmana inestable amb xàfecs dispersos típicament primaverals.