Afluixa més la calor, en un divendres de cels clars i núvols prims

Sense canvis al cel, un nou descens lleuger de les temperatures, i el reforçament del mestral i la tramuntana als extrems seran els fets més destacats de la nova jornada

Mapa de la previsió per aquest divendres
Mapa de la previsió per aquest divendres | CatalunyaMeteo

El primer dia de març mantindrà l’ambient primaveral i els cels assolellats i bruts de contaminació que hi havia al darrer dia de febrer. La situació de calma atmosfèrica i temps sec és preocupant i hem de retrocedir fins la primera setmana de febrer per trobar les últimes precipitacions minses a la zona del Pirineu.

D’ençà aleshores, l’atmosfera més propera a les ciutats catalanes ha anat acumulant molts elements contaminants perquè la pluja o el vent no han aparegut per netejar-la. D’aquesta manera, durant la setmana s’ha fet crítica la concentració de partícules contaminants i la qualitat pobre de l’aire, obligant a activar mesures restrictives contra la contaminació ambiental.

I aquest divendres continuarà la bonança i la mala qualitat de l’aire, tot i que el potent anticicló es va retirant cap al sud-oest de l’Atlàntic. Les rues de carnaval i les festes esbojarrades de disfresses tenen garantit un excel·lent temps per celebrar-les. Les temperatures durant les hores centrals del dia seran molt agradables, sense repetir la calorada estiuenca dels últims dies.

Divendres assolellat, amb cirrus que enteranyinaran el cel en alguns moments, i ambient suau
Divendres assolellat, amb cirrus que enteranyinaran el cel en alguns moments, i ambient suau | Jordi Rodoreda

 

Sol i alguns núvols costaners o com a molt ressol a causa de bandes de núvols alts

Continuarà el bon temps divendres i tornaran a passejar-se els núvols alts i boirines de contaminació a les fondalades i a la costa. A primera i a última poden aparèixer alguns bancs de núvols baixos a la costa central. Les boirines matinals poden tornar a estar presents a primera hora. Als dos extrems bufarà tramuntana i mestral amb cops moderats, tot i que aquest darrer vent es reforçarà a les muntanyes de Tarragona durant la tarda.

Ambient primaveral més contingut

Baixaran una mica més les temperatures, entre 2 i 3º al terç est: les màximes més altes es mouran entre els 20 i els 23 º. Un ambient ben suau, potser més fresc a les valls pirinenques. La propera matinada serà més freda i tornarem a trobar glaçades a l’interior.

El carnaval continuarà dissabte amb temperatures i temps agradable

Al cap de setmana seguirà el mateix estat del cel i es revifarà una mica la calor de cara el diumenge. Estem expectants per l’arribada d’una massa d’aire atlàntica més inestable i freda al llarg de la setmana que ve, i sembla que el vent del nord i nord-est escombrarà la primavera estàtica des de fa masses setmanes.


Comentaris

envia el comentari