ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Baixa la força del vent i apareixen més núvols a alguns punts aquest dilluns

Tornarà a reaparèixer la boira a la depressió central, valls pirinenques, vall de l’Ebre i a punts del prelitoral. Les màximes seran més baixes i creixeran algunes nuvolades al nord-est

Mapa de la previsió per aquest dilluns
Mapa de la previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Aquest dilluns continuarà la perllongada bonança a gran part del país que ens està acostumant aquest principi de desembre, el vent es retirarà durant el matí i les boires seran més extenses. A més, el quadrant nord-est i nord de Barcelona poden créixer nuvolades i descarregar minsos ruixats.

L’anticicló que hi ha a l’oest de la Península Ibèrica s’acostarà més a Catalunya. Aquest fet reduirà la intensitat del mestral i la tramuntana, que aquest diumenge ha tornat a bufar considerablement a les cotes altes del Pirineu i a les valls, com també a les comarques tarragonines i el sud de Barcelona. El mestral ha aconseguit arribar a la ciutat de Barcelona amb alguna ratxa de 60 km/h. Aquesta matinada podrà seguir fort al Pirineu i a l’extrem sud.

Nuvolades baixes i boirines a Vallgorguina, el divendres passat
Nuvolades baixes i boirines a Vallgorguina, el divendres passat | Arnald Pons

 

La boira dominarà l’interior del país i creixeran nuvolades al litoral nord

El vent perdrà protagonisme aquest dilluns i la boira s’escamparà a la depressió Central, a les valls del Prepririneu i localment a les depressions prelitorals. Poden ser persistents coms els darrers dies al centre i a l’oest del país. Per sobre el mar de boira, regnarà el cel blau amb alguns núvols alts. El SMC manté activat la propera matinada l'avis per vent fort.

A la costa central i nord, hi haurà un canvi que a la situació actual de calma anticiclònica serà destacable. El fenomen del rebuf de la tramuntana, un buit de vents al litoral i prelitoral central i nord que acostuma a venir amb vents del nord, empenyerà més humitat a la costa i el creixement de nuvolades a la tarda al nord-est amb possibles ruixats minsos.

Mapes d'avisos per fort vent aquest matí de dilluns
Mapes d'avisos per fort vent aquest matí de dilluns | Meteocat

 

Temperatures màximes a la baixa i les mínimes menys fredes

La matinada serà menys freda que la de diumenge, ha glaçat a la depressió central i aïlladament al prelitoral. Esperem que les mínimes pugin a l’Empordà perquè la tramuntana continuarà al matí, i al centre del país a causa de la boira.

A la resta, la temperatura mínima serà similar a la de diumenge. Les màximes més baixes en general, sobretot a aquelles valls on la boira estigui més temps. S’esperen entre els 11º i els 18º en general, localment per sobre a la costa sud.

No es veuen pluges i fred importants tota la setmana que ve

Dimarts continuarien les nuvolades baixes, el cel més cobert al litoral i la possibilitat de quatre gotes. Cap a l’interior cels assolellats, menys vent i una capa de boires a les fondalades.

Les temperatures tornarien a ser de tardor els pròxims dies, esperant que els fronts atlàntics que penetren a la península per Galicia arribin una mica productius i deixin al Pirineu català les esperades nevades a partir de dijous i alguns ruixats a la resta, però encara és una predicció insegura.


Comentaris

envia el comentari